Oblikovanje grudi pomoću girje

zena-na-podu

Ako niste zadovoljni svojim grudima, više ne morate očajavati što ne možete ili ne želite na estetsku operaciju. Ne trebate ni čarobni štapić, već samo malo volje i redovite tjelovježbe. Budući da postoje vježbe za korekciju i učvršćenje bilo kojeg dijela tijela, tako postoje i one za čvrste grudi. Nije važno zbog čega ste nezadovoljni grudima – možda od rođenja, a možda nakon što ste prestali dojiti – ove vježbe svačije će učiniti ljepšima.

Sve što trebate za izvoditi ove vježbe je jedna girja, takozvani kettlebell, i prostirka, kako biste vježbe lakše izvodili na mekanoj površini. Treninzi s girjama vrlo su učinkoviti za jačanje mišića prsa i ruku.

Prvu vježbu izvodite sjedeći. Možete sjesti u tzv. turski sijed, prekriženih nogu, ali ih možete i raširiti u V položaj. Girju uzmite za donji dio rogova, pa je naizmjenični povlačite do prsa i vraćajte dolje, s time da je na prsima zadržite koji trenutak dulje. Vježbu ponovite deset puta i cijelo vrijeme pazite da vam kralješnica ostane ravna. Udišite dok je girja dolje, a izdišite dok je gore.

Sljedeća vježba slična je prvoj, ali ovoga puta je ne dižemo samo na prsa, nego je i podižemo u zrak. Primite girju i podignite najprije na prsa, zadržite, pa podignite u zrak i zadržite. Nakon toga je vratite na prsa, pa tek onda spustite. Vježbu, pravilno dišući i s ravnim leđima, ponovite deset puta. Nakon toga se malo odmorite.

Prije treće vježbe legnite na leđa. Iz ove pozicije krećete s vježbanjem. Girju uzmite u ruke nakon što legnete. Podignite je na prsa i onda iz te pozicije podižete u zrak, ravno pred sebe. Pri tome budite vrlo oprezni da vam ne klizne iz ruku i padne na lice. Noge držite skvrčenima, koljenima prema gore, pravilno dišite i ponovite vježbu deset puta. Kada spuštate girju na pod, najprije je polegnite na prsa i onda spustite.

U četvrtoj vježbi, koju također izvodimo ležeći, girju povlačite od vrha glave prema prsima, polukružnim kretanjem. Vježbu ponovite deset puta i odmorite se.

Posljednja vježba je dizanje girje jednom rukom. Iz ležećeg položaja podižite girju jednom rukom prema gore, dok vam se druga ruka nalazi na podu. Nakon deset ponavljanja, spustite girju.

Na drugu stranu je nemojte prebacivati preko tijela, nego kružno, oko glave. Uzmite je u drugu ruku i podignite deset puta. Nakon toga odmorite. Ponovite sve ove vježbe još barem dva kruga. Ako vježbe budete izvodili nekoliko puta tjedno, ubrzo biste trebali primijetiti razliku u čvrstoći i obliku vaših grudi, pogotovo ako uz njih budete izvodili i druge vježbe za grudi.

Autor: V.B., Foto: eyedear/Shutterstock