Osobni horoskop – 12 znakova i bezbroj osobnosti

Osobni horoskop je horoskop kreiran za svaku osobu pojedinačno, a pomaže svima da lakše spoznaju neke stvari o sebi.

Srž svakog osobnog horoskopa je natalna karta, a ona je izrađena uz korištenje različitih osobnih podataka kao vrijeme, datum i mjesto rođenja. Kao rezultat toga, iz mnoštva prikupljenih elemenata formira se jedinstvena slika koja daje ideju o osobnosti osobe. Najtočnije tumačenje astroloških informacija može se postići upravo na taj način kada znate što više podataka.

Zapadna astrologija uzima u obzir i stvari kao položaje Sunca, Mjeseca i 8 glavnih planeta u odnosu na znakove Zodijaka u vrijeme rođenja osobe. Sasvim je logično tako zaključiti da će svaki osobni horoskop biti različit jer je nemoguće da postoje dvije identične osobe koje će imati sve ove podatke jednake.

Osobni horoskop kao vodilja i kao hobi

Osobni horoskop
Foto: Pixabay

Osobni horoskop ljudima može imati različiti značaj. Nekima će on značiti puno i okretat će mu se često kada im treba neka vodilja ili smjernica u životu koja će im pomoći donijeti važne odluke i odlučiti kako se ponašati u određenim situacijama. To je vrlo bitno jer može dati i jednu veliku dozu samopouzdanja kada je riječ o situacijama u kojima je potrebno donijeti neke teške odluke.

S druge strane, postoje oni kojima je horoskop samo jedan oblik zabave ili hobi, a može se reći da niti u tome zaista nema ništa loše. Horoskop može biti zabavan, posebice ako netko shvati koliko je zapravo točan, a upravo se iz te zabave i hobija može razviti i neka veća ljubav prema ovom fenomenu. U današnje vrijeme, osobni horoskop besplatno je dostupan svima i puno pristupačniji kroz različite stranice na Internetu te aplikacije za pametne uređaje.

osobni horoskop
Foto: Shutterstock

Bilo kako bilo, horoskop je uvijek uz nas, a i bit će u budućnosti te mu se možete okrenuti kad god to poželite i uvjeriti se sami u njegovu pravu moć.

Ako vam je uz osobni horoskop po vašim podacima zanimljiv i dnevni horoskop po datumu rođenja kliknite na znak koji vas zanima:

Osobni horoskop Savjetnica YouTube kanal

Jedan od najstarijih dokaza osobnog horoskopa otkriven u Hrvatskoj

Kao što znamo, horoskop i astrologija su vještine koje su izuzetno stare i koje korijene vuku iz daleke prošlosti. No, malo tko je zapravo upućen u povijest osobnog horoskopa i kako se njegova popularnost mijenjala kroz vremena.

osobni horoskop
Foto: Shutterstock

Možda i najstarija astrološka ploča s ugraviranim znakovima zodijaka korištenu za određivanje horoskopa osobe datira više od 2000 godina, a ploča je otkrivena u upravo u Hrvatskoj, u špilji s pogledom na Jadransko more. Sačuvani dio ploče sastoji se od 30 fragmenata bjelokosti s ugraviranim znakovima zodijaka. Istraživači koji su je otkrili proveli su godine iskopavajući te fragmente i ponovno ih sastavljajući.

Ispisani su u grčko-rimskom stilu, a uključuju slike Raka, Blizanaca i Riba. Fragmenti ploča otkriveni su pokraj jednog od stalagmita usred tisuća komada drevnih helenističkih posuda za piće. Drevni astrolog, pokušavajući odrediti nečiji horoskop, mogao je upotrijebiti ploču za prikaz položaja planeta, Sunca i Mjeseca u vrijeme kada je osoba rođena.

Ta se špilja nalazi u mjestu Nakovana ili Nakovanj, a dio u kojem je pronađena ploča bio je nedostupan dugi niz godina. Međutim, prolaz dug oko 10 metara otkriven je tek oko 1999. godine. Malo je reći da je ovo posve slučajno otkriće dovelo do jednog posebnog artefakta. Također, sam prolaz i dio špilje u koji nitko nije kročio oko 2000 godina sam po sebi je velika stvar, ali horoskopska ploča samo je dokaz koliko je velik bio značaj nebeskih tijela na ljude čak i u tim davnim vremenima.

Slike kako je ta ploča izgledala možete pogledati na ovom linku.