Dodaci prehrani za vegetarijance

dodaci prehrani

Dodaci prehrani za vegetarijance sastoje se od proizvoda koji pomažu popuniti prehrambene nedostatke. Niz je vrhunskih dodataka za vegetarijance, a većinom se radi o vitaminima poput A, B2, B12 i D, kalcija, minerala i željeza. Ostale hranjive tvari poput omega 3 masnih kiselina i unosa proteina su jednako tako važni, a razne hranjive tvari se teže dobivaju od vegetarijanske prehrane.

Dodaci prehrani

Dodaci vegetarijanskoj prehrani osiguravaju hranjive tvari koje su obično dostupne samo iz životinjskih proizvoda, podržavaju optimalno zdravlje, podržavaju dobru sportsku izvedbu, čuvaju čvrstoću kostiju, nadopunjuju vegetarijansku prehranu, sprečavaju prehrambene nedostatke, omogućuju da pratite svoju omiljenu dijetu.

Isto tako dodaci vegetarijanskoj prehrani podržavaju prirodne razine energije, potiču rast i održavanje mišića i pružaju mnoge zdravstvene prednosti.

Nedostatak u organizmu

Vegetarijanci su skloniji prehrambenim nedostacima jer ne mogu sve potrebno dobiti iz vegetarijanske prehrane. Ali uz pažljivo planiranje prehrane većina hranjivih tvari se može dobiti putem vegetarijanske prehrane. To je naravno najlakše postići uz dobre vegetarijanske dodatke.

Neki od najučinkovitijih dodataka za vegetarijance su vitamin B12, proteini u prahu, B vitamin kompleks, vitamin D, omega 3 masne kiseline, jod, željezo, vitamin A, kalcij i keratin.

Proteini u prahu

Proteinima u prahu osoba će doći do preporučenog unosa proteina koji su bitni za zdrav razvoj mišićnog tkiva. Proteinski prah je pristupačan i jednostavan izvor visokokvalitetnih proteina.

Proteini u prahu će pomoći u sprečavanju prehrambenih nedostataka, podržati rast mišića i podržati oporavak poslije treninga.

Vitamin B12

Isto tako je za vegetarijance važan i vitamin B12 jer podržava normalnu proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, podržava normalnu funkciju živaca, podržava normalnu razinu energije, sprečava nedostatak vitamina B12, podržava normalnu funkciju mozga i pomaže kod poboljšanja raspoloženja.

Manjak vitamina D je uobičajen za vegetarijance. Vitamin D održava zdravlje imunološkog sustava, podržava zdravlje kostiju, održava zdravu funkciju mišića te je važno za mnoge procese u tijelu.

Vitamin B kompleks

Vitamin B kompleks sprečava prehrambene nedostatke, održava zdrav metabolizam, sprečava gubitak pamćenja i važan je za cjelokupno zdravlje.

Vegetarijanci su skloni nedostatku joda, a važno ga je nadoknaditi jer jod održava zdravlje štitnjače, poboljšava metabolizam, važan je za cjelokupno zdravlje te je jedan od 24 esencijalnih vitamina i minerala.

Autor: A.Z., Foto: StockLite/Shutterstock