Zašto je zdrava crna čokolada

crna čokolada

Jedna od najomiljenijih poslastica na svijetu je čokolada. Čokoladu možete pronaći raznih okusa i vrsta, a jedna od popularnijih i najzdravijih je crna čokolada. Crna čokolada je puna antioksidansa zbog čega ima pozitivan utjecaj na ljudski organizam. Osim što je puna antioksidansa, crna čokolada pomaže u borbi protiv viška kilograma, poboljšava memoriju i smanjuje količine lošeg kolesterola.

To što je vrlo zdrava, ne znači da crnu čokoladu trebate konzumirati u velikim količinama. Dovoljno će vam biti ukoliko pojedete jednu do dvije kockice crne čokolade na dan.

Jedna do dvije kockice crne čokolade na dan, će pozitivno utjecati na elastičnost vaše kože i smanjiti pojavu bora ispod očiju. Isto tako će samo dvije kockice crne čokolade na dan, smanjiti kolesterol. Crna čokolada sadrži masti koje smanjuju nivo lošeg kolesterola.

Ukoliko želite smanjiti rizik od dijabetesa, počnite konzumirati crnu čokoladu koja će, ukoliko ju konzumirate 6 puta na tjedan, smanjiti rizik od nastanka dijabetesa, za čak 35 %. Osim šansi za oboljenje od dijabetesa, crna čokolada je poznati lijek za snižavanje krvnog tlaka. Crna čokolada će spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka, te će poboljšati protok krvi.

Ukoliko patite od neke upale, pojedite crnu čokoladu, koja se pokazala kao dobar lijek kod problema sa upalom, a ako želite izgubiti višak kilograma, obavezno jedite crnu čokoladu koja će vam pomoći u tome.

Konzumiranjem crne čokolade, osjećati se puno bolje i ljepše. Ukoliko sve svoje slatkiše i razne vrste čokolada zamijenite crnom čokoladom, lice će vam se pročistiti, a struk će postati puno uži.

Kod odabira crne čokolade, trebate birati onu koja sadrži 70 % kakaa. Kao što smo veće napisali, crna čokolada smanjuje pojavu bora, a osim toga i povećava vlažnost kože i štiti od oštećenja kože, koje uzrokuje sunce.

U kakvom ste zdravstvenom stanju će vam najbolje pokazati vaša kože, koja zadnja dobiva hranjive sastojke koje unosite u organizam, a konzumacijom crne čokolade u tijelo ćete unijeti mangan, koji će pomoći u apsorpciji hranjivih tvari.

Autor: A.Z., Foto: nkzs/freeimage