Kako očistiti crijeva

kako očistiti crijeva

Važni čimbenici koji utječu na naše zdravlje su proces eliminacije otpada iz organizma i naša probava. Loša probava i nepravilna prehrana su uzrok svake bolesti, a loša prehrana usporava probavu što dovodi do uzroka poremećaja rada crijeva. U nastavku slijedi kako očistiti crijeva.

Kao rezultat nepravilnog pražnjenja javlja se nagomilavanje toksina i otpada u najvažnijem organu tijela. Nepravilan rad može uzrokovati brojne zdravstvene probleme poput glavobolje, kroničnog umora, raka, zatvora, alergije i ulceroznog kolitisa.

Probava može biti ugrožena zbog parazita u crijevima, nekih bolesti, sjedećeg načina života, trudnoće i uzimanja lijekova. Treba se pobrinuti za normalan rad crijeva, a to je moguće postići na nekoliko načina. Isto tako ne treba zaboraviti na čišćenje, odnosno kako očistiti crijeva.

Postoje različite metode čišćenja, poput hidrokolon terapije, proizvoda za čišćenje, klistira, vlakna i laksativa. Najstarija metoda pražnjenja je klistir koji se koristi stotinama godina, a najbolji je za liječenje trovanja, alergije, zatvora i glavobolje.

Kod čišćenja uz pomoć klistira koristi se voda pod slabim pritiskom preko anusa. Postoji nekoliko vrsta klistira, a to su klistir s kavom, čajevima, vodom i glinom. No najčešće klistir može efikasno očistiti samo donji dio crijeva.

Klistir je zapravo neugodna metoda koja se većini ljudi ne sviđa. Neoprezno i često korištenje klistira može izazvati infekcije i poremećaj crijevne flore.

Metoda čišćenja klistirom je jeftina i jednostavna, a možete ju primijeniti i sami, a pribor za klistiranje se može kupiti u ljekarni. Sastoji se od nekoliko proizvoda kura za čišćenje, ali metoda nije uvijek sigurna i efikasna.

Svi proizvodi za čišćenje sadrže Guar Gumu a to je prirodni biljni zgušnjivač, emulgator, zgušnjivač i stabilizator. Na svakom od tih proizvoda stoji da ih odmah nakon miješanja treba popiti.

Crijevna flora je jednako tako u opasnosti kod čišćenja s nekim od proizvoda jer dugotrajno i agresivno uklanjanje štetnih tvari jednostavno može uništiti cijelu crijevnu floru.

Zbog toga dolazi do ozbiljnijih toksičnih otpada u crijevima. Takve kure čišćenja su opasne i naporne, posebice za ljudsko zdravlje.

Da bi bili zadovoljni zdravljem potrebno je voditi računa o pravilnom rješavanju svih štetnih tvari iz tijela, a što podrazumijeva i hranu za zdravu probavu.

Autor: A.Z., Foto: Reflekta/Shutterstock