Vježbe za prsa i ruke

ženski sklek

Tko kaže da samo muškarci moraju vježbati prsne (pektoralne) mišiće? Mi svakako nećemo pred svojim prijateljicama ili drugim spolom “fleksati” poput Johnny Brava, ali prsa su svakako dio tijela koji ne treba zanemariti. Iako je naša muskulatura nešto slabija i zbog manjka testostorona je potrebno više vremena kako bi tjelovježba dala rezultate, nemojte odustati.

Vježbe za prsne mišiće koje ćemo predstaviti jednostavne su i nije potrebno kupovati nikakve posebne sprave. Samo vaše tijelo i malo truda biti će dovoljno. Ojačat ćete mišiće prsa, ruku i ramena i dati im ljepši, napetiji izgled. Također ćete podići i grudi na potpuno prirodan način, što je svakako još jedan bonus.

Prvo stanite uspravno blago razmaknutih nogu i opustite ruke. Neka slobodno vise uz tijelo. Zatim podignite ruke i načinite oblik slova T. Usmjerite dlanove kao da gurate zidove i napravite pet krugova, istovremeno sa obje ruke prema naprijed i prema nazad. Postepeno povećavajte do 20 i s vremenom, kada ojačate, uzmite u ruke bučice, dvije limenke ili možda boce napunjene vodom. Neka opterećenje bude oko 1 kilogram.

Najbolja i najučinkovitija vježba koja bi vam možda mogla zadavati probleme ako niste dugo vježbale svakako su sklekovi. Ženske i muške sklekove razlikuje oslonac tj. položaj stopala. Dok vam je muški sklek, u kojem su noge uslonjene na nožne prste, poznat, ženski se, za razliku od njega, oslanja na koljena a noge su prekrižene i podignute od poda.

Dakle, kleknite na sve četiri, noge podignite i prekrižite a ruke neka budu potpuno ravne. Savijajte ruke da dođu do pravog kuta dok se spuštate prema podu. Za početak će biti dovoljno 10 ponavljanja, a kasnije, kako će vaša fizička spremnost rasti, povećavajte sve do trideset ponavljanja.

Kako bi pravilno izvodili ovu vježbu pogledajte video u nastavku i dovedite vaše tijelo u red već danas.

Upamtite, lijepo tijelo nije nužno samo mršavo tijelo. Lijepo tijelo je ono koje je čvrsto, napeto i zdravo i ono u kojem se osjećate ugodno i sretne ste da je baš vaše. Radite na sebi, poboljšavajte se iz dana u dan i prihvatite sve svoje vrline i male nedostatke. Sve vas to čini baš onom koja jeste.

 Autor: L.K., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock