Prirodne metode za uklanjanje podočnjaka

oči bez podočnjaka

Više od 60 % žena muče problemi s podočnjacima. Ovaj estetski nedostatak ne bira godine, a često niti spol te puno puta kad se pogledamo u ogledalo nam stvara negodovanje. Kao i za mnogo toga, i u ovom slučaju se može naći lijek i to prirodnom metodom protiv ove tegobe.

Podočnjaci inače nastaju zbog previše nakupljanja vode u cijelom tijelu, a najčešće zbog stresa te ubrzanog načina života koje je uglavnom bazirano na nezdravoj hrani, piću i manjku sna.

Ipak, određen broj ljudi podočnjake ima i zbog genetike, tako da je to još jedan od načina dobivanja podočnjaka.

S godinama, protiv podočnjaka su napravljene brojne kreme koje su nerijetko i skupe. Za početak je odlično prvo dati jednu šansu i prirodnim metodama za koje je sigurno da mogu ukloniti podočnjake.

Dobro, staro i provjereno pravilo protiv podočnjaka dakako su svježi krastavci. Krastavac je potrebno oguliti i narezati na kriške. Prije toga obavezno ga je držati u hladnjaku jer hladnoća itekako djeluje protiv podočnjaka. Krastavce na očima držite oko pola sata kako biste bili sigurni da će podočnjaci nestati.

Druga ali ne tako popularna ali jednako dobra metoda je uklanjanje podočnjaka pomoću krumpira. Krumpire je također potrebno oguliti i narezati na kriške. Isto tako, bilo bi dobro kada biste krumpir držali u hladnjaku kako bi kriške bile što hladnije.

Nakon što tretman protiv podočnjaka s krumpirima bude gotov, područje oko očiju operite mlakom vodom.

Za zeleni čaj je dokazano za iz organizma uklanja suvišnu vodu i masnoće te djeluje detoksikacijski. Nakon što popijete šalicu zelenog čaja, vrećicu nemojte bacati nego je upotrijebite za uklanjanje podočnjaka.

Zeleni čaj će na podočnjake djelovati umirujuće, a istovremeno će ukloniti svu nakupljenu vodu oko očiju. I kao zadnja metoda preporuča se nanošenje hladnih čajnih žličica na područje ispod očiju koje su predhodno bile ostavljene u hladnjaku.

Pogledajte još neke učinkovite prirodne metode za uklanjanje podočnjaka u videu!

Autor: A.B., Foto: Ivanova Inga/Shutterstock