Vježbe za bočne trbušnjake

vježba trbušnjaci

Trbušni i leđni mišići upravo su oni koji čine jezgru našeg tijela i pomažu kralježnici da nosi teret. Kralježnica je potporni stup koji nosi čitav organizam i stoga kako bismo joj olakšale posao potrebno je poraditi na ovim regijama. Danas donosimo odlične vježbe kojima ćete moći učvrstiti i oblikovati bočne trbušne mišiće i ujedno se riješiti ljubavnih jastučića koje tako često spremamo u hlače.

Trbušni mišići općenito jedni su od tvrđih oraha za ženu. Muško tijelo vrlo brzo može dovesti trbušne mišiće u formu. I vi također uz malo upornosti i volje možete u potpunosti preobraziti njihovu formu. Za ove vježbe neće vam biti potrebna nikakva dodatna oprema, samo pravilno baratanje vlastitom težinom.

Uz to što ćete ojačati bočne trbušne mišiće ove vježbe će pomoći istegnuti i relaksirati mišiće donjeg dijela leđa koji su pod stresom čitav dan. Prvo lezite na tvrdu podlogu. Ruke postavite od tijela tako da dobijete oblik slova T.

Podignite noge od poda i savinite ih pod pravim kutom. Vrat je istegnut a kralježnica opuštena. Dlanovi ruku položeni su na pod. Sada udahnite.

Dok izdišete napnite trbušne mišiće i noge prebacite gotovo do poda pazeći da vam noge ostaju na istoj udaljenosti čitavo vrijeme. Glavu okrenite na suprotnu stranu od one gdje ste okrenuli noge.

Sada ponovite isti postupak i na drugu stranu. Započnite sa deset ponavljanja i pojačavajte intenzitet s vremenom.

Još jedna odlična vježba zapravo su trbušnjaci koji su modificirani kako bi posebno ciljali područje bočnih trbušnih mišića. Lezite na pod. Savinite noge tako da su vam stopala na podu.

Ruke stavite iza glave i sada načinite pokret kao da ćete se podići u obični trbušnjak no negdje na polovici počnite sa zakretanjem tijela i lijevim laktom dodirnite desno koljeno. Spustite se na pod i sada ponovite isto na suprotnu stranu. Sve ponovite po deset puta na svaku stranu.

Ustrajte i uvrstite ove vježbe u svoj repertoar i već nakon mjesec dana uočit ćete značajno poboljšanje u čvrstoći i napetosti bočnih mišića. Odjeća bolje pristaje i uspravnije se držite. Neka pripreme za plažu započnu, nikada nije kasno. Želimo vam uspjeh.

 Autor: L.K., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock