Vježbe za savršeno tijelo

rukavice za boks

Svakom obliku tijela odgovaraju određene vrste vježbi koje će najbolje odgovarati  baš toj građi. Koje vrste vježba najbolje odgovaraju vašoj građi te uz koje vježbe možete najranije dovesti svoje tijelo u formu, donosimo u nastavku.

Postoje četiri građe ženskog tijela, a na vama je da odredite kojoj građi vi odgovarate. Možda ste građeni u obliku jabuke, možda u obliku cijevi, možda u obliku kruške, a možda u obliku pješčanog sata.

Ako smatrate da ste građeni poput jabuke, znači da imate uske bokove i vitke noge, te da vam se masne naslage najviše nakupljaju oko struka i gornjeg dijela tijela. Za osobe poput vas, koje su građene u obliku jabuke najbolje odgovaraju kardio vježbe te treninzi u intervalima. Za vas je najbolje da vozite bicikl ili da trčite, čime ćete potrošiti najviše kalorija. Obavezno izbjegavajte vježbe koje jako utječu na gornji dio tijela te se posvetite jačim vježbama za donji dio tijela.

Osobama građenim poput cijevi se preporučuje kombinacija jačih treninga, koji su usmjereni na cijelo tijelo i blagih kardio vježbi. Osobe građene poput cijevi imaju uske bokove, male grudi i blago naglašen struk. Osim jačanja mišićne mase, ukoliko ste građeni poput cijevi, trebate povećati unos bjelančevina.

Osobe građene poput kruške imaju naglašenu stražnjicu i bokove, na kojima se najviše nakupljaju masne naslage. Osoba građenim poput kruške se preporučuju vježbe poput trčanja i hodanja uzbrdo. Kako bi ubrzali metabolizam i sagorjeli kalorije, bitno je da trenirate u intenzivnim i kratkim intervalima te da najviše radite vježbe čučnjeva.

Tijelo poput pješčanog sata imaju osobe koje imaju naglašeni grudi, bokove te uzak struk. Takvim se osobama masne naslage nakupljaju jednako na svim dijelovima tijela. Osobama građani nalik na pješčani sat se preporučuju vježbe kao što su trčanje, intenzivni kardio treninzi i plesanje. Osobe koje imaju ovakvo tijelo moraju pripaziti s drastičnim dijetama te trebaju biti oprezne s prehranom, kako ne bi izgubile prirodne obline.

Autor: A.Z., Foto: Africa Studio/Shutterstock