Trikovi za smanjenje apetita

namirnica za mršavljenje

Što predstavlja najveći problem osobama koje pokušavaju izgubiti kilograme? Kako bi uspjeli smršaviti važno je da se pridržavate pravila određene dijete i da promijenite životne navike. Skoro svaka dijeta podrazumijeva poseban prehrambeni režim s određenim namirnicama.

Ali dijeta nije jedini način kako možete izgubiti kilograme, postoje i druge metode, a odabir jedne od njih će ovisiti o svakom čovjeku. Što je na kraju problem bez obzira za koju se metodu odlučili i zbog čega na kraju veći dio ne uspije doći do cilja koji su si postavili na početku?

Glad i samo glad. Unatoč tome što ste čvrsto odlučili da je vrijeme da se odviknete od određenih namirnica s kojima ste se samo debljali, kada dođe trenutak da počnete primjenjivati zadana pravila, mnogi već nakon nekoliko dana odustanu jer ne mogu kontrolirati osjećaj gladi.

Dobro je što glad možete kontrolirati uz pomoć pojedinih namirnica, koje ne samo što su ukusne nego ujedno obiluju vrijednim nutrijentima potrebnim za bolje zdravstveno stanje svakog čovjeka.

Kako si onda pomoći, što treba napraviti? Volite jabuke? Ako imate naviku jesti ovo voće onda je problem skoro pa riješen. Dokazano je da jedna jabuka prije obroka pruža osjećaj sitosti, što znači da svaki obrok koji uslijedi nakon ove voćke neće biti konzumiran u količinama kao prije. Manje ćete pojesti i zbog toga ćete se blje osjećati, a glad neće biti prisutna ni u jednom trenutku.

Svi ljubitelji slatkog bit će oduševljeni crnom čokoladom. Iako možda nije slatka kao mliječna čokolada, dokazano je da svi koji konzumiraju crnu čokoladu unesu manje kalorija.

Doručak je važan i ne treba ga preskakati, a kako bi se osigurali da ćete cijeli dan nakon njega, pa i dan kasnije pojesti manje od planiranog, za doručak pojedite kuhana ili pečena jaja.

Za ručak uvijek pojedite juhu prije glavnog jela jer će vam pružiti osjećaj sitosti i tako ćete u organizam unijeti manje kalorija. One će se brže trošiti ako svaki dan popijete dvije šalice zelenog čaja koji je odličan i za detoksikaciju organizma. Smanjite apetit i riješite se problema s kilogramima.

Autor: S.Š., Foto: OtnaYdur/Shutterstock