3 vježbe za uklanjanje celulita

vjezba za uklanjanje celulita

Imate li problema s celulitom? Već ste pokušali s raznim tretmanima i metodama, ali nekako vam se čini kako niti jedna od metoda nije dala željene rezultate. Vrijeme je da krenete vježbati, jer postoje tri odlične vježbe za uklanjanje celulita.

Gotovo je s ljenčarenjem, krenite vježbati i riješite se ružne narančine kore. Kako bi bili zadovoljni svojim izgledom i promijenili sve ono što vas je dosada smetalo, bilo bi dobro kada bi se promjena dogodila na nekoliko područja. Vježbanje te zdrava i uravnotežena prehrana vaš su put prema boljem izgledu.

Dokazano je kako se celulit može ukloniti uz pomoć određenih vježbi koje bi morali redovito izvoditi ako želite što brže rezultate. Neka vam nove životne navike budu zdrave i primjer svim ostalima koji se isto tako žele riješiti celulita.

Za prvu vježbu preporuča se steper. Ako niste jedni od onih koji vole odlaziti na aerobic pokušajte nabaviti steper i odrađivati vježbe u svojoj kući. Uzmite steper i postavite ga tamo gdje imate dovoljno mjesto kako bi u miru mogli vježbati bez mogućnosti da se ozljedite.

Stanite bočno i pazite da vam se desna noga nalazi odmah uz steper. Podignite lijevu nogu i stavite ju na steper te se krenite podizati tako što ćete se odgurivati petom vaše lijeve noge. Napravite vježbu nekoliko puta, a nakon što odmorite krenite raditi vježbu s drugom nogom.

Za drugu vježbu su vam potrebne bučice težine do 1,5 kg. Zauzmite uspravan položaj, malo raširite noge, skvrčite ih i krenite se lagano spuštati. Svaki put kada se spustite ispružite ruke i privucite prema sebi. Ponovite vježbu nekoliko puta i zatim odmorite.

Treća vježba traži da se legnete na leđa. Pazite da vam leđa dodiruju pod, noge skvrčite, a ruke privucite uz tijelo. Krenite se podizati tako što ćete stisnuti stražnjicu i leđa u potpunosti odvojiti od poda. Vježbu odradite nekoliko puta i zatim ponovite.

Neka vam odsada svaki slobodni trenutak prođe u odrađivanju vježbi uz koje ćete se osjećati bolje, a celulit će postati samo dio prošlosti. Budite uporni jer će rezultati doći brže, nego što ste se nadali.

Autor: S.Š., Foto: Chris Collins/Shutterstock