Savjeti ženama koje žele promijeniti način šminkanja

Raznobojan make up, Foto: Olga Miltsova/Shutterstock

Istraživanja pokazuju da žene ne vole promjenu u rutini šminkanja. Svaka treća žena ne mijenja navike u šminkanju gotovo deset godina. U sklopu istraživanja upitali su žene zašto se ne odvaže na češće promjene, a jedna 30-godišnjakinja je priznala da kada se ona počela šminkati da su se koristile druge boje i tehnike šminkanja, a sada, iako je svjesna da mora modernizirati svoj izgled, ne zna kako početi.

U nastavku donosimo savjete iskusne vizažiste o tome od kuda krenuti i kako započeti s promjenama.

Korektor i tekući puder

U posljednjih nekoliko godina veliku popularnost su stekli korektori koji dolaze u gotovo svim nijansama i s različitom mogućnošću prikrivanja. Preporučuje se da korektor koristite na područjima na kojima vam prikrivanje tekućim puderom nije moguće. Bilo da se radi o podočnjacima ili prištićima. Važno je odabrati korektor u pravoj boji i prave teksture.

Kod izbora tekućeg pudera također postoje brojne mogućnosti. Više nema potrebe da birate one uz koje će vam koža izgledati suho i umorno. Birajte lagane, prozračne pudere s česticama koje mogu reflektirati svjetlost jer ćete tako postići svježi i zdravi izgled kože.

Šminkanje očiju

Kod biranja šminke za svaki dan, vodite se izrekom da je manje, više. Nema potrebe za jarkim nijansama sjenila kao što su ljubičasta ili plava. Birajte pastelne smeđe, bež, bijele te sive i zelene. Sjenilo nanesite četkicom tako da prvo nanesete svjetlije nijanse, a one tamnije ostavite za kraj, odnosno njima uokvirite oči.

Rumenilo za lice

U ponudi su rumenila u kamenu, kremi, pjeni pa izaberite ono koje će najbolje odgovarati vašem tipu lica. Ako imate svjetliji tip kože, birajte ružičaste nijanse, a ako ima maslinastu i tamniju put, izaberite boju breskve.

Šminkanje usana

Sjajila, ruževi i labela dostupna su svim mogućim nijansama i teksturi. Ako imate tanke i male usne, birajte sjenila koja će im podariti volumen. Prije nanošenja ruža, usne obvezno uokvirite olovkom kako se boja ne bi prelijevela.

Bez obzira koliko imate godina i kako se trenutno šminkate, uvijek je dobro vrijeme za promjene. Život je prekratak da ne bismo isprobali kako nam stoji nova nijansa ruža, sjenila ili rumenila. Odvažite se i poigrajte se nijansama.

Autor: M.L., Foto: Olga Miltsova/Shutterstock