Šminkanje – savjeti za šminkanje usana

Nanošenje šminke za usne kistom, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Bez obzira koristite li ruževe za usne kao jedinu dnevnu šminku ili su vam završna točka svakog make upa, kako bismo ostvarili besprijekoran izgled, potrebno je pravilno odbrati boju i teksturu ruža za usne, ali i znati neke od trikova kako pravilno nanijeti korektor i olovku za usne.

Ako i vama ruž često smanji usne ili vam se prelijeva iznad rubova, na pravom ste mjestu! U nastavku donosimo korisne savjete kako uvijek imati lijepo našminkane usne.

Kako odabrati boju ruža za usne

Nijansa ruža za usne najbolje se bira prema boji vaših desni. Neovisno o boji ruža za usne, bio on crveni ili ružičasti, usporedite boju desni i ruža za usne i usporedite koja nijansa vam najbolje odgovara. Ako ste kupili ruž jarko crvene boje i treba vam nešto blaža nijansa, pomiješajte ruž i tekući puder i tako ga nanesite na usne. Tamne ruževe za usne možete posvijetliti tako da prije nanesete bijelu olovku za usne duž cijele površine usana.

Olovka za usne

Želite li uvijek imati lijepo oblikovane i naglašene usne, neophodno je korištenje olovke za usne. Ako ih ne volite ili vam nije pri ruci, usne možete oblikovati i korektorom. Lagano ga utapkajte u rascjep na gornjoj strani usana, kistom nanesite ruž te zajedno povežite.

Ako vam se ruž za usne prelijeva izvan granice usana, obvezno uvijek koristite olovku za usne. Samo jedan mali sloj olovke za usne može učiniti da ruž uvijek ostane postojan.

Kako da ruž za usne duže traje

Ruževi za usne koji traju više od 12 sati često jako isušuju usne. Umjesto njih, usne možete fiksirati na sljedeći način. Na usne nanesite puder i ostavite da se dobro osuši. Potom na sloj pudera, nanesite ruž i ponovo ostavite da se dobro osuši. Na kraju, uklonite višak ruža tako da poljubite papir.

Sjajilo za usne ili sjaj

I jedno i drugo je dobar izbor jer pomoću sjaja možete dobiti lijepe i pune usne. Sjajilo za usne se lako nanosi, ali kako pravilno nanijeti sjenilo za usne kako bismo postigli sjaj usana? Uzmite srebrno ili zlatno sjenilo te ga nanesite na najistaknutiji dio usana. Prilikom nanošenja, prstom ga pomiješajte s prethodno nanesenim ružem za usne.

Uz pomoć ovih malih trikova usne će izgledati ljepše i punije, a ruž se neće prelijevati izvan usana. Isprobajte ih već prilikom sljedećeg nanošenja ruža za usne i vidjet ćete veliku razliku.

Autor: M.L., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock