Šminkanje očiju – savjeti i preporuke

Šminkanje očiju
Šminkanje očiju, Foto: coka/Shutterstock

Često kažu da su oči ogledalo duše jer u njima možemo vidjeti i ono neizrečeno. A svaka žena zna koliko je za ukupni dojam i izgled lica bitno lijepo istaknuti oči. Bez obzira na to kakav oblik očiju imate, uz pravilno nanošenje sjenila i šminkanje očiju, možete postići lijepe oči i zavodnički pogled.

Šminka na očima naglašava prirodnu ljepotu očiju, njihov oblik i boju. No, za to je ipak potrebno neko znanje jer bitno je pogoditi prave boje sjenila, iskombinirati svijetle i tamne nijanse, te nanijeti pravilno maskaru na oči. Jedino tako možete postići dobar efekt. U nastavku vam donosimo savjete uz pomoć kojih će šminkanje očiju biti lakše i bolje.

Šminkanje očiju
Foto: Shutterstock

Kako odabrati sjenilo za oči

Naravno da nije dovoljno nanijeti sjenilo na oči. Bitno je znati odabrati dobre boje sjenila i iskombinirati ih pravilno na kapcima. Jedino tako postići ćete efekt dubine i ljepotu očiju.

Tamna boja sjenila koristi se u slučajevima kada želite oči učiniti manjima, dok će svjetla boja sjenila vizualno povećati oči. Sjenilo za oči stvorit će iluziju, a vi ćete postići ono što ste planirali.

Šminkanje očiju bitno je započeti nanošenjem svijetle nijanse sjenila. Nanesite je preko cijelog kapka, a birajte bijelu i bež boju. Nakon toga uzmite nešto tamniju nijansu i nanesite je na donji dio kapka. Najtamniju nijansu ostavite za kraj i nanesite je na sam rub očiju.

Ako imate velike oči, tamnu boju nanesite na cijeli kapak, a svjetlo sjenilo bez sjaja nanesite ispod obrva i kut oka. Vanjske kuteve oka naglasite tamnijim sjenilom.

Olovka za oči

Ne preskačite niti olovku za oči. Njome ćete najbolje definirati oblik oka. Kod ocrtavanja očiju prvo započnite s donjim kapkom, uz sam rub trepavica. Kada završite, spužvicom aplikatora razmažite crtu malo izvan oka. Važno je cijelo vrijeme držati se ruba trepavica.

Nanošenje maskare na oči

Maskara je šećer na kraju svakog šminkanja očiju. Ona daje završni izgled i uokviruje oči. Prije nanošenja maskare, uvijače za trepavice oblikujte trepavice i povećajte njihov volumen.

U slučajevima kada vam zatreba sigurna šminka koja pali u svim prilikama, nećete pogriješiti s odabirom plave i zlatne boje na očima. Ove boje pristajat će i plavušama i crnkama. Pogledajte video tutorial i izgledat ćete poput lica s naslovnice.

Autor: M.L., Foto: coka/Shutterstock