Kako naći pravu ljubav – savjeti iz usta stručnjaka

prava ljubav
Kako naći pravu ljubav, Foto: Sunny studio-Igor Yaruta/Shutterstock

Ne postoji osoba koja u životu ne traga za savršenim osjećajem ljubavi. Osjećajem potpunog zadovoljstva. I kada je nađu, neki i dalje traže nešto više. Neki uzvišeniji osjećaj koji će im pružiti nešto što nisu imali do sada. Većina priznaje da im se sve u životu posloži kada pronađu pravu ljubav. Kada se nalaze u uspješnoj vezi, rastu i uče te se bolje nose s izazovima svaki dan.

No, pronalazak prave ljubavi nije jednostavan. U nastavku donosimo kako ćete pronaći pravu ljubav i ostvariti pravu i kvalitetnu vezu kakvu želite. Slijedite korake i možda već iza ugla naletite na pravu ljubav.

Definirajte ono što želite

Kako biste znali što točno želite u vezi, morate znati i ono što ne želite. Napišite na papir sve ono što ne želite u vezi ili od partnera. Budući da je puno teže sastaviti popis sa željama, uvijek je bolje definirati ono što ne želimo. Stoga, takav popis ostavite za kraj. U njega uvrstite karakter, pogled na svijet, izgled, vrijednosti i drugo.

Prestanite se žaliti

Umjesto da potrošite hrpu vremena na žaljenje, uložite energiju u nešto bolje. Fokusirajte misli na optimističniji pogled na svijet. Nakon toga odlučite što točno želite i učinite sve da to i postignete.

Izlazite

Ako ćete se zatvoriti u kuću nećete imati nikakvih mogućnosti za upoznavanje onog pravog. Osim ako pažnju ne usredotočite na upoznavanje na Internetu. Kada počnete izlaziti, nemojte odmah očekivati da ćete upoznati muškarca svojih snova. Vjerojatno ćete na tom putu nailaziti i ne one krive, ali i oni su jedna vrsta iskustva nakon kojih možete naučiti nešto više o sebi. Pristupite svakom mogućem spoju pozitivno i pokušajte iz njega izvući maksimum.

Poradite na sebi

Uvijek težite tome da budete najbolja osoba u svakom trenutku i svakoj situaciji. Samo tako ćete privlačiti samo ono najbolje za vas. Na tom putu poradite na tome da sebi uvijek budete na prvom mjestu. Da bi vas drugi voljeli, prvo vi morate voljeti sebe.

Komunicirajte

Pokušajte s osobom s kojom izlazite ostvarite iskren odnos baziran na dobroj komunikaciji. Recite joj sve što želite i što tražite u vezi. Nikada se nemojte pretvarati da ste nešto što niste ili da volite nešto što ustvari ne podnosite. Uvijek budite dostojni sebe i svojih želja i ne skrivajte i zbog nikoga.

Izgradite prijateljstvo

Prije nego što uđete u vezu, fokusirajte se na dobro upoznavanje osobe s kojom izlazite. Izgradite dobar i čvrst odnos temeljen na poštovanju. Samo tako bit ćete sigurni da ste dugoročno upoznali pravu osobu koja će i nakon dvadeset ili trideset godina biti prava osoba za vas.

Preuzmite odgovornost

Preuzmite odgovornost za svoje postupke u vezi. Vi ste odgovorni za uspjeh ili propast vaše veze iako to zvuči pomalo grubo. Nikada ne prepuštajte odgovornost partneru, učinite sve što možete kako biste ostvarili čvrstu i uspješnu vezu.

Usredotočite se na pozitivno

Jeste li znali da možete privući upravo ono što pružate? Ako počnete izlaziti i žaliti se kako ne postoji osoba za vas, osjećat ćete se očajno i neće vam se dogoditi ništa lijepo. Razmislite o tome kako je lijepo upoznati nove osobe i kako mnogo toga možete od njih naučiti. Zamišljajte kako upoznajete savršenu osobu i kako ste ostvarili sve ono što ste htjeli.

Autor: M.L., Foto: Sunny studio-Igor Yaruta/Shutterstock