Korektor za prekrivanje nepravilnosti

korektor

Smatrate li da se na vašoj koži nalaze neki nedostaci koje bi radije zadržali za sebe i ne djelili sa svijetom, a podloge i puderi nekako jednostavno nisu dovoljni? Svakako umanjuju problem, ali ne rješavaju ga u potpunosti. Tada je pravo vrijeme da razmotrite opciju korištenja korektora odvojeno od pudera ili podloge.

Korektor zapravo nije ništa drugo do koncentriraniji puder, tj. puder koji u sebi ima veću količinu čestica pigmenta i mnogo bolje pokriva. Pomislite li: “Hej, zašto ne bismo stavljali korektor na čitavo lice?”, nemojte. On je ipak koži teži za podnijeti od pudera ili podloge, ali mala količina nanesena na bubuljice, podočnjake, ožiljke i kapilare čini čuda i nezamjenjiv je pomagač svakoj ženi u estetskim kriznim situacijama.

Nanosi li se korektor prije ili nakon podloge još je predmet spora, ali svakako ako ga želite nanijeti na točno određeni mali komadić kože bolje ga je utapkati po nanošenju podloge. Ako ste ipak pristalica potpuno decentnog make upa, nanesite korektor direktno na kožu i zatim nježni puder, podlogu u tankom sloju.

Korektor je dostupan u raznim nijansama i teksturama ovisno o tome što vam je potrebno., Korektori u stiku lako se nanose i nude izvrsno prekrivanje. Možda vam neće odgovrati njihova gustoća čak i kada pronađete pravu nijansu pa stoga isprobajte prvo tester. Oni u kremi također daju dobro pokrivanje uz dodatak da se bolje stapaju sa teksturom kože. Tekući su najrjeđi i daju najprirodniji izgled, ali ujedno i najmanje prekrivanje i pogodni su za prikrivanje sitnijih nesavršenosti.

Imate li bubuljice ili akne nikako nemojte posegnuti za prvim korektorom koji vidite. Potreban vam je ljekoviti korektor koji će uz prekrivanje istodobno i poraziti upornog neprijatelja isušivanjem. Nanesite ga tapkanjem i dobro se pobrinite za rubove. Velika količina korektora na samo jednom mjestu izazvat će potpuno suprotan efekt.

Ako su vaš problem podočnjaci opredijelite se za korektor u kremi ili stiku jer će onaj tekući koji se pretvara u fini prah samo još više istaknuti sitne borice i nakupiti se u njima. Ujedno slabije prekriva pa bi mogla ostati sjena.

Kapilare su u potpunosti primjeren problem za tekući korektor, pogotovo ako se radi o nanošenju na veće područje. Ako vam jedan nanos nije dovoljan pričekajte da se osuši i utapkajte još malo. Ne zaboravite čistom vaticom razmazati rubove. Možete sve dovršiti i fiksirati s malo pudera u kamenu.

Brinite se za svoju kožu, informirajte se i naučite istaknuti ono lijepo i malim trikovima prikriti ono što vam se ne sviđa. Sve je samo stvar vježbe, prakse i znanja. Mi ćemo pomoći sa potonjim, prvo prepuštamo vama. Ostanite nam zanosne.

Autor: L.K., Foto: Malyugin/Shutterstock