Savjeti za savršenu preplanulost i brončanu boju

Preplanulost, Foto: NinaMalyna/Shutterstock

Predivna brončana preplanula put, tko je ne bi poželio zadržati što dulje? Ne postoji žena koja ne voli preplanulu boju kože, a kako bi se ona zadržala što duže, svaka će učiniti sve što treba. Mnoge žene posežu za raznim preparatima za sunčanje od mrkve, no ustvari postoje jednostavni trikovi uz pomoć kojih se lako može održati preplanula boja kože.

Piling prije sunčanja

Pilingom prije sunčanja odstranit ćete sve mrtve stanice kože i tako poboljšati primanje boje. Koža se neće dodatno isušivati i ljuštiti i guliti što će značiti i da će boja trajati duže. Obvezno napravite piling cijelog tijela prije sunčanja, a nakon sunčanja je dovoljno tuširanje. Izbjegavajte dugo kupanje u kadi jer biste tako mogli lako omekšati kožu. Prilikom tuširanja koristite blaga kremasta sredstva i izbjegavajte gelove za tuširanje. Birajte ulja za tuširanje te izostavite grupe spužve.

Epilacija

Naravno da prije odlaska na more želimo ukloniti sve dlačice kako bi naša koža bila meka i glatka. No, ako želite održati preplanulu boju kože, izbjegavajte depiliranje. Bolji izbor je epilacije, jer osim što ćete potpuno iskorijeniti dlačice, tako nećete uklanjati površinski dio kože. Svaki put kada pređete britvicom po koži, uklonit ćete njezin površinski sloj. Ako ne želite koristiti epilator, dobar izbor je i depilacija šećernom pastom. Tako ćete odmah odraditi i piling kože, a koža će biti meka i glatka do mjesec dana.

Krema za zaštitu od sunca

Mnogi nakon što dobiju preplanulu put prestanu koristiti kreme za sunčanje što je ustvari velika greška. Brončani i preplanuli ten također zahtijeva zaštitu. U protivnom riskirate opekline i neke od kožnih bolesti. Nezaštićena koža te koža koja je često izgorjela, sklonija je starenju, hiperpigmentaciji i staračkim pjegama.

Nanosite kremu za sunčanje i u hladu

85 posto sunčevih zraka se reflektira preko pijeska i vode pa tako možete vrlo lako izgorjeti u hladu. Sunčeve zrake djeluju štetno i za vrijeme oblačnih dana te onda kada se nalazite ispod suncobrana.

Hidratacija kože

Koža koja se neko vrijeme aktivno izlaže sunčevim zrakama, može izgubiti prirodnu vlagu. Osigurajte joj dodatnu hidrataciju u obliku losiona za tijelo te posebnih hidratantnih seruma za lice. Za lice birajte termalnu vodu i hijaluronsku kiselinu, a tijelu podarite vlažnost uz she maslac, aloe veru te maslinovo i jojobino ulje. Izbjegavajte preparate na bazi mlijeka, limuna i krastavca jer oni mogu prirodno izbijeliti kožu.

Autor: M.L., Foto: NinaMalyna/Shutterstock