Prirodne kupke za tijelo

Prirodne kupke

Tuširanje je najbolje za početak dana, razbuđivanje i punjenje energije, no tijelu je ponekad potrebno i malo opuštanja, pa bi mu s vremena na vrijeme to svakako trebali priuštiti. Nema boljeg opuštanja za vaše tijelo od tople i mirišljave prirodne kupke, koju ukoliko u svojoj kupaoni imate kadu, obavezno morate priuštiti.

Mirišljave prirodne kupke

Prirodne kupke
Foto: Unsplash

Kako bi se tijelo opustilo nakon napornog radnog dana, pripremite mu mirišljavu kupku, koja će svojim mirisom i toplinom opustiti vaše tijelo i psihu, te vas potaknuti da odlutate u svijet mašte i opuštanja, te da iza sebe ostavite sve brige.

Mirišljavu i opuštajuću kupku možete napraviti i namirnicama koje imate u svome domu, a koje niste niti pomislili da vam mogu poslužiti u tu svrhu. Jedna od njih je i limun koje će osvježiti kupku, a vama vratiti izgubljenu energiju. U kupku jednostavno iscijedite jedan limun, pa se opustite. Nakon kupanja u kupki od limuna koža će biti blistava, a vi ćete se u potpunosti razbuditi.

Mekoću svojoj koži možete vratiti tako da u kadu punu vode ulite dvije šalice mlijeka. Mlijeko je poznato kao voda za kupanje, jer se u mlijeku nekada i kupalo, ali samo dvije šalice mlijeka biti će dovoljne da vašu kožu nahrane potrebnim mineralima i vitaminima.

Maslinovo ulje i čaj u kupki

Vodi za kupanje možete dodati i šest žlica maslinovog ulja, nakon čega će vaša koža biti meka i sjajna, te će imati savršen miris. Kupka sa maslinovim uljem će nahraniti vašu kožu, te je idealna za osobe koje imaju problema sa suhom kožom.

Možete isprobati i kupku napravljenu od zelenog čaja, koju dobijete tako da u toplu vodu kojom ste napunili kadu, stavite 6 vrećica zelenog čaja, pa ih ostavite da odstoje 15-ak minuta, prije nego vi uđete u kadu. Nakon 15-ak minuta vrećice izvadite i uživajte u mirisnoj i zdravoj kupki.

Za zimske dane koži i vašim osjetilima će najviše odgovarati aromatična kupka od cimeta, koju napravite tako da u vodu kojom ste napunili kadu, dodate štapiće od cimeta, ili se poslužite cimetom u prahu, koji prije uranjanja u vodu trebate zamotati u gazu.

Autor: A.Z., Foto: Poznyakov/Shutterstock