Feng Shui savjeti za ličenje zidova

Feng shui ličenje zidova, Foto: zing/Shutterstock

Iako boja zidova osici o mnogim faktorima kao što je stil i boja namještaja, postoje boje koje se nikada ne koriste u spavaćoj sobi, kuhinji ili kupaonici. U nastavku donosimo pravila odabira boje zidova prema načelima i tehnikama Feng Shuija. Prema tehnici Feng Shui smatra se da boje zidova u sobi mogu učiniti dramatičnu promjenu na osjećaj ugode u prostoru. Evo kako je najbolje obojiti zidove u svom domu.

Kupaonica prema Feng Shuiju

Budući da u kupaonici vlada element vode, nikako ne biste smjeli birati crvenu boju zidova i crvene detalje. Preporučuju se hladnije i neutralnije boje poput plave ili sive. Boju zidova u kupaonici birajte i prema strani svijeta gdje se ona nalazi.

Kuhinja prema Feng Shuiju

Najbolje boje za kuhinju su zelena i žuta. Zelena je boja obilja, dok žuta pripada elementu zemlje koja donosi hranu. U kuhinji će dobro odgovarati i crvena koja dolazi od elementa vatre budući da se u kuhinji kuha. Moderne kuhinje obično se izrađuju od drveta i od prirodnih boja, što je također dobar izbor jer drvo će ublažiti sukob vatre i vode i u isto vrijeme hraniti vatru. Bilo bi dobro da izbjegavate plave kuhinje. Iako na prvi pogled djeluju zanimljivo, ustvari odvlače od kuhanja. Bijele kuhinje su dosta česte danas, ali iako daju dojam čistoće, ostavljaju i sterilan izgled i kao da u njima nema života. Ako se u vašoj kuhinji nalaze nepovoljne boje, pokušajte izabrati detalje u povoljnijim nijansama. Obojite zid u žuto ili dodajte posuđe u zelenoj boji.

Dnevni boravak prema Feng Shuiju

U dnevnom boravku možete kombinirati razne boje, ali najbolje će odgovarati tople poput žute i narančaste. One potiču komunikaciju i te osjećaj ugode i zajedništva. Ako imate omiljenu boju koju biste htjeli staviti u dnevni boravak, preporučuje se da je postavite na jedan zid, na odgovarajuću stranu svijeta.

Spavaća soba prema Feng Shuiju

Spavaćoj sobi najbolje odgovara plava boja jer se uz nju možemo najbolje opustiti i umiriti te najbolje djeluje na san. Ipak, plava boja neće odgovarati svakoj osobnosti pa ako ne volite tu boju, nemojte je forsirati. Odaberite između sive, boje lavande, svjetlo roze ili jednostavno bijele boje.

Ako odaberete boju zidova prema Feng Shuiju, pomoći ćete svim osjetilima. Bolje ćete spavati u spavaćoj sobi, kupaonica će biti vaša mala oaza mira, a dnevni boravak idealno mjesto za obiteljska druženja.

Autor: M.L., Foto: zing/Shutterstock