Prirodni piling za tijelo

piling tijelo

Piling je prijeko potreban koži, jer otvara pore iz kojih onda izvlači prljavštinu koja se svakodnevno nakuplja, potiče regeneraciju kože, uklanja mrtve stanice i daje koži mekoću i sjaj. Još bolji i zdraviji za kožu je prirodni piling jer ne sadrži toliko kemikalija i nepoznatih sastojka kao kupovni.

Ne trošite nepotrebno svoj novac kupujući štetne proizvode, nego napravite sami svoj prirodni piling za njegu kože. Sastojke za prirodni piling zasigurno već imate u svojoj kuhinji.

Najbolji prirodni piling je kava, jer sadrži kavenu kiselinu, koja potiče proizvodnju kolagena i i ma protuupalni učinak. Kava stimulira tijelo ,te može poslužiti kao stimulans kože. Piling od kave ćete napraviti tako da pomiješate 2 žlice maslinovog ulja sa 2 žlice mljevene kave. Najbolje bi bilo kada bi koristili talog kave! Nakon ovog pilinga ne morate na kožu nanijeti hidratantnu kremu, jer će maslinovo ulje dovoljno nahraniti kožu.

Najuspješniji u uklanjanju mrtvih stanica kože i u uklanjanju prljavštine sa kože, je šećer! Piling od šećera napravite tako da pomiješate 2 žličice šećera, sa 1 žličicom meda i malo limunovog soka. A možete isprobati i recept u kojem limun prerežete na pola, pa jednu polovicu umočite u šećer i trljate kožu. Limunov sok će koži vratiti sjaj, a i bogat je vitaminom C koji je jako koristan za kožu, a med sadrži antimikrobe i antioksidanse koji će odlično nahraniti kožu.

Zobene pahuljice će odlično očistiti kožu od prljavštine, te će osim uklanjanja upiti nečistoću sa kože. Nakon ovog pilinga koža će biti hidratizirana i nahranjena. Oni koji imaju osjetljivu kožu, najbolje je da koriste ovu vrstu pilinga. Piling od zobenih pahuljica napravite tako da pomiješate 2 žličice maslinovog ulja sa 2 žličice mljevenih zobenih pahuljica i pola žličice soli. Nakon što piling utrljate u kožu, ostavite ga da djeluje 10 minuta, pa temeljito isperite.

Sodu bikarbonu djeluje kao blagi piling, a može pomoći i u uklanjanju akni. U malo vode umiješajte dvije žlice sode bikarbone, pa dobivenom pastom istrljajte tijelo i ostavite da djeluje 10 minuta. Nakon toga kožu temeljito isperite.

Isto kao i sve pilinge, i prirodan piling bi bilo dobro koristiti barem dva puta tjedno. Prije nanošenja novog proizvoda na kožu, bilo bi dobro kada bi ga isprobali prije spavanja, na nekom manjem djeliću kože, kako bi vidjeli da li ima alergijskih reakcija.

Autor: A.Z., Foto: Nicolesa/Shutterstock