Proljetna njega isušenih laktova

njega-laktova

Suha koža na laktovima često je problem koji muči većinu žena početkom toplijih dana. Temperature su više, odjeće je sve manje i krajnje je vrijeme da posvetimo više njege svome tijelu. Suhoća laktova javlja se zbog niskih temperatura zbog čega cijelo tijelo gubi masnoću i svježinu. Na drugim se dijelovima tijela to vidi slabije nego na laktovima jer ih bolje održavamo.

Na laktove najčešće ne obraćamo toliku pažnju. Upravo je zbog toga bitno što brže i učinkovitije izliječiti laktove od isušivanja.

Laktovi su nakon zimskih mjeseci suhi zbog niskih temperatura koje ih isušuju i čine grubljima nego inače. Često koža na laktovima zna i potamniti jer gubi pigment.

Ako je suhoća ozbiljnija, zna doći do pucanja kože. Pogrešan i nekvalitetan detedžent, ozljede, slaba higijena također mogu biti razlozi suhih laktova.

Suhi laktovi javljaju se jer im ne posvećujemo dovoljno pažnje cijele godine. Želimo da izgledaju dobro samo kad je vrijeme kratkih rukava. Kako do toga ne bi došlo, potrebno je barem jednom tjedno mazati laktove hidratantnom kremom.

Ona će svoje hranjive sastojke apsorbirati izravno u kožu, pa će biti masnija, a s tim nježnija i mekša.

Radite piling kod kojeg će vam najviše koristiti eterična ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo).

Jedan od prirodnih lijekova za suhe i zapuštene laktove, limunov je sok. Sve što vam je potrebno za njegovu pripremu je pola čaša vode i jedan limun. Iscijedite ga i pomiješajte s vodom.

Dobivenom tekućinom premažite laktove i ostavite par minuta da se osuši. Zatim isperite, ponovite postupak dva, tri puta i odmah ćete primjetiti veliku razliku.

Limun sadrži antioksidanse koji će laktovima pružiti dovoljno vlažnosti. Pomaže kod bakterija i kožnih oboljenja, pa čak i kod nastanka ekcema. Stavlja se na kožu, a odlično djeluje kod problema s tenom, prištićima i bolnim aknama.

Javljaju li vam se promjene na laktovima i dalje, obavezno posjetite dermatologa jer bi razlozi, a i posljedice mogle biti mnogo opasnije.

D.Š. Foto: Imcsike/Shutterstock