Opuštajuća kupka za stopala

lijepa stopala

Stopalima se najčešće posvećuje najmanje pažnje, mada su ona itekako važna jer nas svakodnevno nose kroz život. Za vrijeme ljetnih mjeseci stopala su izložena direktnom dodiru sa sandalama, prašini, kamenčićima… Kako bi malo oporavili svoja stopala te im pružili njegu koja im je toliko potrebna, savjetujemo da napravite kupku za stopala.

Opuštajuću kupku za stopala možete napraviti sami, a dovoljna je jedna kupka na tjedan kako bi se stopala malo relaksirala. Uz pomoć kupke koža stopala će dovoljno omekšati tako da ćete moći ukloniti višak bez problema, riješiti se neugodnih mirisa stopala i opustiti ih u potpunosti.

Opuštajuću kupku za stopala možete napraviti tako da pomiješate vodu s aromatičnim biljem, morskom soli za kupanje i eteričnim uljem po želji.

Kupka za stopala s kaduljom

U posudu stavite toplu vodu, pola šalice sušene kadulje, pola šake morske soli i par kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Stopala opuštajte u kupki oko 20 minuta, nakon čega ih lagano posušite ručnikom i masirajte s njegujućom kremom za stopala.

Kupka za stopala s ružom

U posudu stavite toplu vodu, svježe latice ruža, pola šake morske soli i nekoliko kapi eteričnog ulja divlje ruže. Opustite stopala koliko god vam paše, pa ih lagano obrišite ručnikom i namažite mirisnom aromatičnom kremom za stopala.

Za svaku opuštajuću kupku za stopala je potrebna posuda za vodu u kojoj ćete namakati stopala, malo morske soli i topla voda, sve ostalo dodajte po želji.

Prije svake kupke bilo bi poželjno napraviti piling stopala kako bi uklonili sve mrtve stanice kože i kako bi stopala mogla u potpunosti upiti sve dragocjene sastojke eteričnih ulja.

Piling možete napraviti od soli i maslinovog ulja, a ako imate suhu kožu stopala u kupku se preporučuje nadodati i malo maslinovog ulja koje će ih dodatno nahraniti.

Kupka za stopala protiv znojenja

U posudu stavite toplu vodu i šaku kuhinjske morske soli te par kapi eteričnog ulja limunske trave i citronele koji su odlični protiv znojenja. Ako su vaša stopala umorna u kupu dodajte kantarionovo ulje koje će ih dodatno opustiti.

Autor: A.Z., Foto: titov dmitriy/Shutterstock