Moderne smeđe boje za kosu

smeda-kosa

Odlučili ste obojiti kosu u smeđu boju, no nikako se ne možete odlučiti za određenu nijansu? Ne trebate brinuti jer mi vam donosimo par korisnih savjeta za nekoliko najpopularnijih smeđih nijansa boje za kosu.  Da biste bili sigurniji koju boju odabrati, trebate znati da one ovise isključivo o vašem tenu, boji očiju, ali i prirodnoj boji kose.

Smeđa kosa pristaje gotovo svima pa je svako ljeto ponovo u modi. Bojenje nije zahtjevno pa je kućna radinost bezopasna i dozvoljena. Za razliku od plavuša, koje bi uvijek trebale bojenje kose prepustiti stručnjaku. Međutim, ako kosu bojite prvi put, najbolje je da to prepustite iskusnom frizeru. On će vas ujedno i savjetovati kako biste odabrali odgovarajuću nijansu.

Lješnjak, karamela, čokolada samo su neke od nijansa smeđe boje. Imate li svjetliju put i oči, odlično će vam pristajati medeno smeđa, zlatno smeđa, boja kestena i pepeljasto smeđa. Istaknut će vaše oči, a ujedno neće odudarati. Ove nijanse možete kombinirati sa svjetlijim i tamnijim pramenovima, ovisi o vašem ukusu. Da biste dodatno istaknuli boju kose, potrebno vam je sjenilo sive ili zlatne boje. Kod njegovog nanošenja nemojte pretjerivati kako ne biste stvorili suprotan učinak i od prirodnog izgleda, dobili neprirodan.

Za tamniju put, a svijetle oči najbolja je boja karamele. Izgledat će prirodno, a može imati više nijansi, od tamnije prema svjetlijoj. Ti će se prijelazi dodatno naglasiti kod postepeno ošišane kose. Plavim i zelenim očima dobro će pristajati svijetle boje sjenila poput ljubičaste, plave ili bež. Kod nanošenja rumenila, nemojte pretjerivati već birajte ružičaste nijanse.

Tamnom tenu i očima najviše odgovaraju zlatno smeđa i kosa boje dima. Naglašavaju smeđe oči, a najviše pristaju dugoj ili poludugoj kosi. Sjenilo smeđe, zlatne ili sive boje odlično će se slagati u kombinaciji sa crvenim ružem. Jarko crvena boja najbolji je izbor ruža za brinete. Trebale bi izbjegavati ružičaste, bijele i plave tonove jer će na njihovom tamnijem tenu izgledati neprirodno.

D.Š. Foto: rockey/Shutterstock