Neugodan miris tijela

neugodan miris tijela

Želite li spriječiti neugodan miris tijela, potrebno je pronaći odgovarajuće sastojke s kojima će to biti moguće. Borba počinje u kadi ili pod tušem i nastavlja se tijekom dana. Postoji nekoliko prirodnih metoda zahvaljujući kojima ćete se riješiti lošeg mirisa.

Neugodan miris tijela možete spriječiti ako se odlučite na bilo koji sapun za tijelo. Ako vam koža dobro reagira na sapun, možete ga koristiti svaki dan. Kod nekih će uzrokovati sušenje kože, pa bi ga bilo dobro ograničiti na prepone i pazuh gdje je najpotrebniji.

Možete se odlučiti za ulje čajevca ili za antibakterijske tekućine za pranje ruku. U njima se nalaze sastojci koji uništavaju bakterije i nakon pranja. Ulje čajevca možete namazati na problematično mjesto.

Nije teško zaključiti koliko je važna osobna higijena te koliko je ona potrebna svakom pojedincu kako bi se zaštitio od raznih bolesti i pritom bolje osjećao.

Ako nakon upotrebe sapuna ne dobijete rezultate kojima ste se nadali, možete pokušati i s antibakterijskom kirurškom tekućinom za pranje. Koliko god bila učinkovita spomenuta tekućina isušuje kožu, pa se savjetuje korištenje samo tijekom tuširanja nakon čega ćete ju isprati pomoću vode.

Pomoći će i soda bikarbona kao i kukuruzno brašno koji će neutralizirati nepoželjan miris na tijelu. Oba sastojka upijaju vlagu, a soda ujedno pomaže uništiti bakterije, glavne uzročnike loših mirisa.

Ukoliko niste sigurni kako smanjiti znojenje i pritom se riješiti ružnih mirisa, savjetuje se svaki dan mijenjati majicu te redovno brijati pazuhe. Dlake ispod pazuha zadržavaju bakterije i znoj, a zbog čega nastaje miris koji što prije želite zaboraviti.

Još se jednom pokazalo koliko su dobra eterična ulja paprene metvice, lavande i bora. Budući da koža može negativno odreagirati na neka od ulja, prije upotrebe je potrebno malu površinu na tijelu namazati uljem i pričekati reakciju.

Kadulja je ljekovita biljka koja se isto našla na popisu jer ne smanjuje samo znojenje nego i ubija bakterije. Možete ju iskoristiti na nekoliko načina, pa tako skuhati čaj od listova kadulje ili upotrijebiti razrijeđeno ulje kadulje. Ne zaboravite nakon što ste dirali kadulju oprati ruke, prije nego mislite ponovno dirati lice.

Važno je zdravo se hraniti i na popis namirnica dodati kelj, blitvu i špinat. Zeleno povrće ima dovoljnu količinu klorofila, koji djeluje poput dezodoransa.

Pomoći će i čaj od peršina budući da peršin ima ugodan i osvježavajući miris. Potrebno je dvije male žlice usitnjenog peršina staviti u šalicu punu vode i namakati nekoliko minuta. Čaj treba piti dok je hladan.

Autor: S.Š., Foto: Pindyurin Vasily/Shutterstock