Prirodni lijek protiv štucanja

prirodni lijek protiv štucanja

Štucavica se može pojaviti u najnezgodnijem trenutku, pa kako bi bili sigurni da ćete ju uspjeti zaustaviti na vrijeme, u nastavku slijedi najbolji prirodni lijek protiv štucanja. Potrebno je reagirati na vrijeme kako bi se što prije izvukli iz neugodne situacije.

Postoje metode koje možete izvesti bilo gdje na javnom mjestu, a zahvaljujući kojima će problem uskoro nestati. Možete pokriti šakama usta i nos, ali ne zaboraviti normalno disati. Povećana količina ugljičnog dioksida olakšat će trenutno stanje i štucavicu učiniti manje iritantnom.

Pomoći može i da duboko udahnete i pritom držite dah koliko god možete. Nakupljena količina ugljičnog dioksida na taj će način opustiti ošit i omogućiti da ubrzo prestanete štucati.

Postoji i prirodni lijek protiv štucanja s kojim ćete se bolje osjećati. Na popisu važnih namirnica s kojima ćete ubrzo zaboraviti da ste imali problem sa štucanjem, nalazi se limun, kiseli krastavci, ali i jabučni ocat.

Možete pomiješati med ili šećer u vodi, staviti na žlicu i progutati. Kiselina će isto tako ukloniti štucavicu, a sve što je potrebno je izrezati limun na tanke šnite i grickati.

Pokušajte i s jabučnim octom. Sve što trebate učiniti je progutati jednu žlicu octa ili pokušati s kiselim krastavcima.

Jeste li čuli da je važno znati kako se opustiti. Ne samo što ćete se riješiti stresa, nego ćete ujedno zaustaviti štucanje. Opuštanje ponekad može biti najbolje rješenje.

Dovoljno je leći na krevet, okrenuti glavu na stranu, a ruke će ostati visjeti sa strane. Pritom duboko dišite i pokušajte svaki put zadržati dah 10 sekundi. Prije nego odlučite ustati bilo bi dobro odmoriti još nekoliko minuta.

Postoje i prirodni lijekovi u kojima će najviše uživati djeca. Uzmite žlicu sladoleda, a njegova hladnoća kao i mirno gutanje pomoći će u smirivanju ošita.

Maslac od kikirikija je još jedna namirnica s kojom ne možete pogriješiti. Prilikom žvakanja ometa se uzrok koji je doveo do problema s disanjem.

Poznato je kako gazirana pića nisu dobra i da bi ih trebalo izbjegavati. Pored toga što su loša za zdravlje, ujedno mogu dovesti do štucavice. Dokazano je da kombinacija mjehurića kao i niske temperature može nadražiti ošit.

Probleme sa štucavicom mogu imati i mala djeca. Male bebe se mogu nagutati velike količine zraka tijekom hranjenja, pa ako želite olakšati svom djetetu, naslonite ga na rame i nježno lupkajte po leđima.

Trebali bi provjeriti i dudu na bočici, okrenuti je naopako i provjeriti postoji li uredno kapanje. Ako izlazi previše ili premalo tekućine, postoji velika vjerojatnost da će dijete krenuti štucati.

Autor: S.Š., Foto: atroszko/free images