Kako smanjiti znojenje

kako smanjiti znojenje

Kako bi se tijelo ohladilo tijelo izlučuje znoj dok se kod pretjeranog znojenja izlučuju veće količine znoja. Pretjerano se može znojiti područje ispod pazuha, dlanovi i stopala. Pretjerano znojenje kod osobe može izazvati sram, otežavano obavljanje normalnih aktivnosti i socijalnu anksioznost.

Žarišna hipertenzija se naziva izlučivanje znoja u količinama većim od potrebe, a prestaje po noći, te nije povezano s nekom bolesti.

Ukoliko se pretjerano znojenje javlja i po danu i po noći, te se javlja po cijelom tijelu, može biti nuspojava lijekova, hiperaktivnosti štitnjače, klimakterija ili anksioznosti.

Najčešći uzrok pretjeranog znojenja su tople temperature i naporna fizička aktivnost.

Neki od medicinskih uzroka pretjeranog znojenja su groznica, srčani napad, leukemija, menopauza, tuberkuloza, endokarditis, anksiozni poremećaj, hipertireoza, lijekovi i stres.

Osoba treba potražiti liječničku pomoć ako ima noćna znojenja bez poznatog uzroka, ako se pretjerano znojenje naglo pojavi ili ako znojenje otežava dnevne aktivnosti.

Neki od prirodnih lijekova za pretjerano znojenje su sok od rajčice, zeleni čaj, krumpir, pšenični sok, kokosovo ulje, grožđe, prirodni ocat, čaj od kadulje, soda bikarbona, kukuruzni škrob, tain, ulje čajevca i sol.

Kako bi osoba maksimalno spriječila znojenje treba biti što manje pod stresom, ne konzumirati cigarete, alkohol i drogu, nositi odjeću od prirodnih vlakana, unositi dovoljno tekućine u organizam, izbjegavati sintetiku, ne koristiti jake gelove za tuširanje i dezodoranse, ne jesti previše kemijski obrađenu hranu i slatkiše.

Prirodni dezodoransi koji pomažu kod pretjeranog znojenja su intenzivni kristalni dezodorans za muškarce, intenzivni kristalni dezodorans u spreju i dezodorans za stopala u spreju.

Intenzivni kristalni dezodorans za muškarce ne sadrži štetne parabene, alkohol, kloride i aluminij, a namijenjen je muškarcima koji se pretjerano znoje i sportašima.

Intenzivni kristalni dezodorans u spreju je namijenjen osobama koje se jako znoje i sportašima, a ne sadrži aluminij i alkohol, te pruža zaštitu bez mrlja i bijelih tragova svih 24 sata.

Dezodorans za stopala u spreju dugotrajno sprječava neugodne mirise nogu, te pruža svježinu i ugodnost kroz cijeli dan.

Aloe vera koja je glavni sastojak njeguje kožu stopala, te ju ponovno oživljava. Istovremeno kombinacija ulja manuke i čajevca sprječava nastanak gljivičnih infekcija. Pomoći mogu i čudesne citrofit kapi. Spriječite neugodne situacije na vrijeme i smanjite znojenje.

Autor: A.Z., Foto: Sheftsoff Women Girls/Shutterstock