Namirnice koje ne smijete jesti

odbijanje sendviča

Vama je važno vaše zdravlje i zato vam nije svejedno što unosite u svoj organizam? Kako bi uvijek bili zadovoljni i što manje se borili s raznim tegobama, potrebno je usvojiti navike koje život znače. Bilo bi dobro započeti sa zdravim prehrambenim navikama.

Današnji način života donio je mnoge bolesti kojima je pogodovala nebriga oko konzumiranja namirnica koje u sebi imaju sve potrebne sastojke. Čovjek često nema vremena razmišljati o tome što bi trebao jesti i koliko bi obroka morao taj dan konzumirati.

Bez obzira na velik broj obaveza svatko od nas mora pronaći način kako da poboljša kvalitetu svog života. Jeste li znali da postoje namirnice koje ne bi trebali konzumirati, a koje doprinose pojavi mnogih bolesti? Važno je znati koje su to namirnice koje ne bi trebali jesti.

Volite li jesti kokice? One su nezaobilazna grickalica kada je u pitanju gledanje filmova ili utakmica. Nažalost zabilježen je porast konzumacije kokica iz mikrovalne. One se smatraju pravim otrovom jer se kod pečenja oslobađa perfluorooktanska kiselina koja ima utjecaj na pojavu karcinoma.

Osim kokica tu su i razne mesne prerađevine poput hrenovki i sušenog mesa koje povećavaju rizik obolijevanja od srčanih bolesti. Izbjegavajte proizvode iz limenki jer u sebi imaju veliku količinu natrija što može dovesti do problema s visokim krvnim tlakom.

Žitarice je dobro konzumirati, ali ne i one koje sadrže velik postotak šećera, a osim toga imaju i puno praznih kalorija. Ne treba zaboraviti na energetska pića koja u sebi imaju veliku količinu šećera.

Kada spremate kolače ako želite proći s manje negativnih posljedica pokušajte umjesto margarina koristiti maslac. Margarin je bogat kolesterolom i transmasnim kiselinama. Njega sadrže mnogi proizvodi poput krekera i grickalica.

Muffini iako su ukusni ne bi trebali biti dio vaše svakodnevne prehrane. Osim što svaki ima 500 kalorija, u sebi imaju mnoge sastojke koji omogućuju duži rok trajanja. Zaboravite na namirnice koje vam samo škode. Pokušajte popraviti kvalitetu života zdravom i uravnoteženom prehranom.

Autor: S.Š., Foto: Julija Sapic/Shutterstock