Njega obojene kose

smeđa boja kose

Pronašli ste savršenu boju za kosu i ne možete biti sretniji? Svaka promjena je dobrodošla, pa tako i ona koja se odnosi na novu boju za kosu. Prije nego što se odlučite za bojanje morate znati koja će vam nijansa najbolje odgovarati i koja će vas osvježiti.

Kada ste pronašli savršenu boju za kosu sada još samo trebate razmisliti kako će ta boja ostati što duže na kosi. Slijede savjeti koji će vam u tome pomoći i koji će vam olakšati proces bojanja kose. Boja može biti izražajnija i postojanija samo uz pridržavanje nekoliko pravila.

Njega obojene kose je važna i ne treba zanemarivati posebne upute koje pomažu očuvati vašu kosu i boju učiniti trajnijom kako bi mogli u njoj uživati što duže. Bilo bi dobro ako bi izbjegavali prati kosu prije nego što idete na bojanje kod frizera ili prije nego se odlučite na bojanje kose kod kuće.

Zašto je važno izbjegavati pranje kose prije bojanja? Radi se o tome da šamponi u sebi imaju sastojke koji djeluju na ulja vlasi i zbog toga se boja teže prima.

Ne zaboravite na preparate koji su namijenjeni obojanoj kosi. Važno je da koristite šampone, regeneratore i maske koji u sebi imaju potrebne sastoje koji će pomoći očuvati vašu kosu i boju učiniti postojanijom.

Bilo bi dobro kada bi se odlučili za nijansu koja je slična vašoj prirodnoj boji kose. Razlika neće toliko doći do izražaja ako se odlučite za nijansu koja ne odudara previše od vaše prirodne boje. Učestalim pranjem boja se ispire, a ne postoji veća frustracija nego kada ubrzo vidite taj iritantni izrast.

Važno je prilikom pranja kose paziti na temperaturu vode. Nije dobro ako je vruća jer to ne djeluje dobro na samu boju. Kosu je potrebno oprati vodom manje temperature, ne mora biti hladna, ali izbjegavajte previsoke temperature.

Čuvajte zdravlje svoje kose i neka vam što duže bude lijepa, sjajna i mekana. Pronađite boju uz koju ćete se bolje osjećati i uz koju ćete biti sasvim druga osoba.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock