Dijeta Renee Zellweger

vaganje obroka

Postoji mnogo dijeta od kojih svaka ima svoje uvjete koje postavlja pred one koji se odluče na mršavljenje. Među uobičajenim dijetama postoje i one koje predlažu slavne osobe, a posebno su popularne dijete koje su došle iz Hollywooda.

Radi se o dijetama slavnih glumica koje pokazuju kako je moguće za relativno kratko vrijeme izgubiti određen broj kilograma i vratiti tijelo u formu koju je prije imalo. Od mnogih dijeta o kojima se priča svoje je mjesto našla i dijeta glumice Renee Zellweger.

Dijeta slavne glumice traje tjedan dana. Doručak je svaki dan isti, 
kava ili čaj s mlijekom bez šećera, 40 g crnog kruha, dvije šnite sira s trideset posto masti i 50 g mješanog povrća. Slijedite upute glumice koja je za dvije svoje uloge morala proći kroz nevjerojatnu transformaciju od mršavice do debele osobe.

Ponedjeljak

Prvi dan u tjednu je vrijeme kada treba skupiti snage kako bi mogli izdržati do kraja tjedna. Pored doručka koji je uvijek isti, za ručak pojedite 2 dcl jogurta i 2 naranče. Za večeru slijedi 1 kuhano jaje, 125 g posnog sira i 200 g kiselih krastavaca.

Utorak

Za ručak u drugom danu u tjednu pojedite 200 g povrća po svom izboru i 200 g ribljeg filea. Navečer se počastite s 0,5 l mlijeka i 125 g posnog sira.

Srijeda

Srijedom za ručak jedete jednu jabuku, 100 g sira i jedan grejp. Za večeru ide ista kombinacija namirnica.

Četvrtak

Za središnji obrok u danu odaberite karabatak ili pileći batak te dva kisela krastavca. Navečer pojedite 50 g šunke ili neko drugo meso po svom izboru, jedno jaje i 200 g brokule.

Petak

Na kraju tjedna za ručak ne zaboravite na jednu jabuku i 125 g posnog sira. Za večeru pojedite 200 g miješane salate od povrća i 100 g pilećih prsa.

Subota

Početak vikenda je vrijeme da ručak obogatite s 2 naranče i 200 g jogurta. Navečer popijte 250 ml mlijeka i pojedite 125 g posnog sira.

Nedjelja

Dan prije nego što počne vikend rezervirajte za ove namirnice. Za ručak pojedite 200 g salate od povrća i 120 g pilećih prsa. Za večeru pojedite 150 g miješanog voća i 125 g sira.

I na kraju slijedi još nekoliko korisnih savjeta. Ako želite u svaku salatu koju radite možete dodati 10 g maslinovog ulja. Sok morate izbaciti, a umjesto sokova pijte limunadu. Bilo bi dobro da dnevno popijete do dvije ili tri šalice zelenog čaja jer ćete tako ubrzati metabolizam i olakšati proces mršavljenja.

Foto: Gts/Shutterstock