Čišćenje pluća

Meditiranje u prirodi

Prestati pušiti je teška odluka svakog pušača. Kada pušač svjesno odluči da je kraj pušenja, potrebno je mnogo vremena da se njegovo tijelo oporavi od posljedica pušenja. Kod zdravih osoba su pluća roza boje, dok kod pušača tamno sive ili crne.

Postoje različite metode kojima možete očistiti svoja pluća. Važno je znati da se “pušačka pluća” mogu obnoviti.

Jedna od metoda je kvalitetna prehrana. Konzumirajte što više meda. Pokušajte izbjegavati hranu koja povećava sluz u organizmu. To je hrana poput mlijeka, šećera, banane, pomfrita. Jedite što više hrane koja smanjuje sluz u organizmu, a to je svježe povrće, limun, kivi… Pokušajte jeste što više povrća i voća. Izbjegavajte masnu, začinjenu i slanu hranu, a konzumirajte što više hranu bogatu klorofilom. Prije svake upotrebe hrane, potrebno ju je dobro očistiti.

Metode disanja su vrlo bitne i spadaju u jedno od najučinkovitijih načina u procesu čišćenja pluća. Dišite duboko. Postoji vježba kojom ćete očistiti svoja pluća detaljno. Preporučuje se da je radite ujutro zbog čistog i svježeg zraka.

Budite u stojećem položaju, ruke neka vam budu uz tijelo, a noge malo razdvojite. Udahnite duboko, a izdahnite na nos. Nakon toga udahnite na nos, a izdahnite kroz usta. Proces ponavljajte nekoliko puta. Zatim izdahnite sav preostali zrak iz pluća pomoću dahtanja. Izdahnite kroz usta sve dok vam ne ponestane zraka u plućima. Sljedeći korak je da udahnete čisti i svježi zrak kroz nos u pluća. Pluća napunite do kraja zrakom i držite dah po pet sekundi. Nakon što se zrak napunio u plućima, izdahnite zrak kroz usta sve dok vam opet ne ponestane zraka. Vježbu ponavljajte nekoliko puta.

Provjerite još jednu metodu disanja uz pomoć koje možete očistiti svoja pluća na prirodan način.

Također možete koristiti inhalacije s eteričnim uljima. Pokušavajte dva do tri puta tjedno raditi inhalacije s eteričnim uljima poput eukaliptusa, peperminta, ružmarina ili majčine dušice. Tako ćete brzo očistiti svoja pluća od svih toksina i sluzi.

Pokušajte izbjegavati stres, promijenite prehranu, budite ustrajni i strpljivi, a rezultati će biti brzo vidljivi.

Autor: M.Š., Foto: LuckyImages/Shutterstock