Kako smršaviti plesom

ples

Ples… Malo je osoba koje ne vole plesati i koje nisu barem jednom u svom životu probale neke od koraka, bilo da se radi o naučenim plesnim koracima u školi ili slobodnom stilu usvojenom na ulici. Ples je zabavan i trebalo bi ga prakticirati što je više moguće. Nakon njega ste sretnija osoba, više se smijete, a poznato je kako smijeh liječi.

Osim što je zabavan ples je odličan i kao način gubitka kilograma. Svima nama je poznato da problemi s nagomilavanjem kilograma započinju usporenim metabolizmom. Brži metabolizam postiže se uravnoteženom prehranom koja obiluje vlaknima.

Gubitak kilograma prvo započinje zdravom prehranom i promjenom životih navika. To znaju i vrapci na grani! Ali znate li kako i ples pomaže prilikom mršavljenja? Tako je, uz ples postižete gubitak kilograma i odličan osjećaj.

Koliko vam se puta samo dogodilo da ste se nakon povratka iz diska osjećali barem 1 kg lakši? To je normalna pojava, jer ste se prilikom plesanja znojili i gubili nepotrebne naslage koje su se nataložile na vašem tijelu. Ples sagorijeva kalorije, učvršćuje i jača mišiće, poboljšava cirkulaciju i rad srca.

Sve to vodi prema većoj izdržljivosti. Jeste li znali kako sat vremena slobodnog stila ili hip-hopa sagori više kalorija nego trčanje na traci u trajanju od 2 sata? Da upravo tako, jer tijekom plesa rade svi mišići na tijelu, jer ne koristite samo jednu skupinu mišića. Primjetili ste sigurno kako tijekom plesa ne rade samo ruke nego i noge.

Ako ste polako izašli iz filma večernjih izlazaka uvijek se možete osloniti na plesni studio gdje se provode programi plesa od klasičnog, modernog do slobodnog stila. Aerobic je isto mjesto gdje možete plesati i to u sklopu Hi-lo-a.

Plesati možete i u svoja četiri zida. Ne oklijevajte pustite glazbu na radiju i opustite se. Nitko vas ne vidi, a vi si možete dati oduška. Isplešite se i ispucajte negativnu energiju i izgubite pokoji kilogram.

Autor: S.Š., Foto: dotshock/Shutterstock