Tunike dugih rukava

siva tunika
Siva tunika, Foto: conrado/Shutterstock

Tunika je sjajan odjevni komad za sva godišnja doba. Nije bitno je li vani najsunčaniji dan u godini ili pak gazite u snijegu do koljena. Jedino što se mijenja i prilagođava su materijali od kojih je tunika načinjena. Ima li ljepšeg osjećaja nego na plaži odjenuti jednostavnu lepršavu tuniku preko kupaćeg kostima. Tanak sloj tkanine ujedno će vas štititi od sunčeva zračenja i vaše tijelo od znatiželjnih pogleda.

U hladnijim mjesecima tunike od debljih materijala zauzimaju počasno mjesto u našim ormarima. Iako danas možemo pronaći i tunike sa kratkim rukavima, i takve su bile i izvorne prve tunike, tunika za hladnija ili prelazna razdoblja uvijek će imati duge rukave, možda ćak i stisnute gumicom kod zapešća.

Vrlo su fleksibilne što se tiče kombiniranja a ujedno ih možete modificirati stezanjem i otpuštanjem špagice ili pak naginjanjem na jedno rame. Prve su tunike bile grube i spolno neutralne. Nisu baš mnogo polagale na estetiku i finoću izrade jer su uglavnom započele kao odjeća siromašnih seljaka i radnika.

Današnje tunikekoje obiluju bojama i uzorcima i savršen su odjevni komad kako za slobodno vrijeme tako i za strogo poslovno okruženje. Fine ravne hlače, lepršava tunika dugih rukava i sako upareni sa dobrom kožnom torbom i cipelama i spremne ste osvojiti korporativni svijet.

Kada zima ugrize odjenite dužu vunenu tuniku i tajice, navucite čizme do koljena i uskočite u kožnu jaknu sa zakovicama. Kosa smotana u ležernu ali nestašnu punđu i dugi crveni nokti. Bunt nikada nije izgledao bolje. Tunika može svašta. Njene moći transformacije su nevjerojatne.

Stoga ove sezone uložite u jednu dobru tuniku u koju ćete se moći zaljubiti. Znate li da vam je budžet ograničen birajte one u neutralnijim bojama poput bež, svijetlo smeđe, prljavobijele ili pak zagasito roze koje ćete moći uklopiti u mnogo odjevnih kombinacija bez puno muke. No želite li se ipak malo poigrati na raspolaganju su vam životinjski i geometrijski uzorci i, samo za one hrabre, neon. Uskočite u tuniku i uživajte.

Autor: L.K. Foto: conrado/Shutterstock