Kada je potrebna detoksikacija organizma

salata

Zdrava i uravnotežena prehrana put je prema boljem zdravlju svakog čovjeka. Nažalost pokazalo se kako puno nas ne razmišlja o tome i brojna upozorenja ne shvaća ozbiljno. Hrana obogaćena vitaminima, mineralima i vlaknima pruža nam sve potrebne sastojke kako bi mogli normalno funkcionirati ne razmišljajući previše o bolestima koje nas mogu napasti.

Brojne bolesti koje prijete mogu doći i ako ne provedemo potrebnu detoksikaciju, ili čišćenje organizma. Detoksikacija je potrebna, ali problem je u tome što mnogi ne znaju prepoznati kada je vrijeme za čišćenje. Postoje znakovi prema kojima se možete ravnati, a ovo su neki od njih.

Jeste li u zadnje vrijeme primjetili kako imate problema s pamćenjem i sve vam je teže koncentrirati se na poslu i kod kuće? Ako je odgovor potvrdan tada se vjerojatno radi o tome da vam se tijelo nakupilo toksina, koje sada treba izbaciti van iz organizma.

Osim gubitka koncentracije i pamćenja, počinjete paničariti za svaku sitnicu i jednostavno postajete previše nepodnošljivi sebi i okolini. Budući da ste se našli u među onima koji pokazuju spomenute simptome, bilo bi dobro nešto poduzeti.

U nastvaku pogledajte kako napraviti jutarnji napitak za detoksikaciju.

Pokušajte se trgnuti i boraviti malo više u prirodi. Priuštite si odmor i boravite na onim mjestima koja vas opuštaju. Osim povećane aktivnosti nastojte prehranu obogatiti namirnicama koje obiluju mineralima.

Koža vam je suha, a prištića je sve više. Niste sigurni je li problem u novom toniku za čišćenje lica, ili prehrani. Vjerojatnije je da se radi o toksinima koji sprječavaju ulazak nutrijenata kroz kožu, zbog čega se začepljuju pore. Problem možete riješiti pomoću pilinga i masaže koji moraju postati dio vašeg svakodnevnog života.

Jeste li primjetili nagle promjene raspoloženja? Ako je tako onda znate da se radi o većoj količini loših sastojaka koji su se nakupili u vašem organizmu. Ljutnja, strah i nervoza dio su vašeg života i vrijeme je da ih se riješite. Pokušajte tokom dana uzeti barem 10 minuta za sebe i opustiti se uz voće, čaj ili salatu.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock