Podloga za puder – tekući puder

podloga za puder
Podloga za puder, Foto: Malyugin/Shutterstock

Neprestano slušamo o podlozi za puder i možda ste ponekad zbunjene što ovaj kozmetički preparat čini. Podloga za puder ima još nekoliko imena i poznata je i kao primer ili pak najpoznatiji naziv, koji će razjasniti cijelu dilemu, tekući puder.

Lijepa i besprijekorna koža baza je svakog dobrog make upa i upravo na tu misiju došla je podloga za puder.

Nije moguće načiniti savršeni make up bez besprijekorne kože. Uz prekrivanje malih nedostataka, nepravilnosti, pokoje bubuljice ili područja kože s neujednačenom pigmentacijom podloga također i hidratizira kožu, ujednačuje je, matira ili vlaži (ovisno o potrebi) i fiksira šminku koju ćete nanijeti povrh nje.

U nastavku pogledajte kako pravilno nanijeti tekući puder.

Kada ste se tek počele šminkati, ako ste u ičemu griješile to je vjerojatno bio odabir podloge. Nije potrebno očajavati ili sakrivati stare slike, sve smo to prošle. Ponekad je teže pronaći pravu podlogu nego pravog muškarca. Toliko je načina na koje možemo pogriješiti u ovoj delikatnoj situaciji pa stoga poslušajte neke savjete.

Prvo i najvažnije, manje je više. Podloga nije maskirna boja koja treba sakriti kožu već je njena svrha da naglasi ono prirodno i lijepo. Nemojte si dopustiti da izgledate kao glumac u kabuki kazalištu ili kao geiša. Zatim pripazite na nijansu.

Presvijetla podloga učinit će da izgledate starije, a pretamna kao da ste ispali sa snimanja Jersey Shorea ili kao da ste zaspali u solariju. Prava nijansa i tekstura je ona koju možete nanijeti na nadlanicu i nakon 30 sekundi prelazi nisu vidljivi, a koža izgleda lijepo i ujednačeno.

Kako je svaka od nas drugačija poput pahuljice snijega i ima drugačije potrebe tako će možda biti potrebno izmiješati dvije nijanse zajedno kako biste dobile onu koja vam odgovara.

Tada se pobrinite samo da su podloge od istog proizvođača kako bi se što bolje stopile. Najprirodniji efekt postići ćete nanosite li je prstima, no ipak masna koža ne voli puno dodira i mogla bi se pobuniti bubuljicama, pa u ovom slučaju odaberite spužvicu za nanošenje. Želimo vam prekrasan porculanski ten!

Autor: L.K., Foto: Malyugin/Shutterstock