Zlatni savjeti za prehranu u stranim zemljama

prehrana u stranoj zemlji
Djevojka jede, Foto: Ariwasabi/Shutterstock

Nalazite li se u stranoj zemlji bilo bi dobro pridržavati se nekoliko savjeta koji bam mogu pomoći da vrijeme umjesto na razgledavanj potrošite u nekoj od bolnica. Ono na što svakako treba pripaziti je voda koju konzumirate.

Nikako nemojte piti vodu iz slavine, već onu flaširanu koju ste kupili u dućanu. Dakle običnu vodu pijte iz originalno zapakiranih boca. U zemljama koje su poznate kao siromašne, vodu iz slavine nemojte piti ni u najboljim hotelima.

Što se tiče hrane bilo bi najbolje kada bi se odlučili za one namirnice koje su tehnički obrađene i one svježe pripremljene. Sirovu hranu prvo trebate dobro oprati, s tim da bi bilo najbolje izbjegavati onu koja se ne može dobro oprati.

Svježe voće konzumirajte samo oguljeno, a povrće skuhano. To je najbolji način da ubijete sve one bakterije koje bi mogle uzrokovati neželjene posljedice. Izbjegavajte sladoled i druge mliječne proizvode osim onih industrijskih.

Nikako nemojte odlaziti u restorane koji nisu prethodno provjereni. Nikada ne znate koliko je svježa hrana koju poslužuju. Isto tako izbjegavajte kupanju u vodama stajačicama gdje se mogu namnožiti mnoge bakterije.

Ako kojim slučajem primjetite neke od znakova bolesti kao što je proljev, povišena tjelesna temperatura i naravno povraćanje, nemojte čekati nego odmah kontaktirajte liječnika kako bi što prije započeli sa liječenjem.

Foto: Ariwasabi/Shutterstock