Shake od borovnica za detoksikaciju

šumsko voće

Već neko vrijeme osjećate umor, bezvoljni ste i nemate energije niti za uobičajene aktivnosti, a kamoli za neke dodatne koje vam mogu koristiti za zdravlje? Uz sve to, živite stresno, loše se hranite i ne spavate dovoljno. Potrebna vam je detoksikacija organizma koju ćete najlakše postići shakeom od borovnica.

Reagirajte na vrijeme i očistite vaše tijelo od nakupljenih štetnih tvari jer ako ne reagirate na vrijeme nakupljeni toksini mogli bi dovesti do preranog starenja stanica, depresije ili do razvoja različitih bolesti.

Osvježite tijelo i vratite mu mladost. Detoksikacijom ćete vratiti ravnotežu u svoj život što ćete vrlo brzo primijetiti po rastu energije, poletnosti i dobroj koncentraciji.

Zanima vas kako što brže i na što bolji način napraviti detoksikaciju organizma? Odmah na početku bitno je napomenuti kako se ne radi o kompliciranom postupku i kako su sve namirnice za izradu shakea od borovnica za detoksikaciju dostupne svima. U kratkom vremenskom roku primijetit ćete kako se vaše raspoloženje diže i sveukupno ćete se osjećati mnogo bolje.

Borovnice spadaju u bobičasto voće koje je iznimno cijenjeno zbog velikog bogatstva antioksidansa. Što je plod borovnice zreliji, antioksidansa je više pa se pripazite da konzumirate zrele plodove. Isto tako bitno je spomenuti da se preporučuje prati ih netom prije same konzumacije.

Sadrže i velike količine vitamina, i vitamina A, C, B6, niacina i riboflavina.

Borovnice bitno utječu na naše zdravlje, a važno je spomenuti da najveći i najpozitivniji utjecaj imaju na naš mozak. One odgađaju njegovo starenje te su znanstvenici došli do otkrića da su borovnice veliki saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

Uz to borovnice snizuju visoki krvni tlak i razinu lošeg kolesterola. Pomažu kod dijabetesa, štite zdravlje očiju i pomažu kod urinarnih infekcija. Ako imate menstrualne probleme, također su idealne za vas, a što se tiče ljepote borovnice će pospješiti rast i ljepotu kose.

Shake od borovnica za detoksikaciju

  • 1 šalica borovnica
  • 1 banana
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • pola šalice badema
  • pola šalice pahuljica od pira
  • pola žlice kakao zrna
  • pola žlice chia sjemenki

Ubacite u blender sve sastojke i miksajte ih sve dok ne postignete kremastu smjesu.

Počastite se ovim ukusnim i hranjivim shakeom od borovnica za doručak kako biste postigli buđenje organizma na najbolji mogući način. Ili nema vam on bude idealan međuobrok kojim ćete u tijelo unijeti sve potrebne vitamine i minerale, ali i zdrave masti iz badema. On će vam dati energiju potrebnu za radne izazove koji su pred vama.

Autor: M.L., Foto: MartiniDry/Shutterstock