Najbolja vježba za trbušnjake

ravan i čvrst trbuh

Bez obzira koje je doba godine važno je voditi računa o izgledu i ne dozvoliti zapuštanje. Čovjek kada je sretan svojim izgledom pun je samopouzdanja i kao takav siguran u sve što radi.

Kako do lijepog tijela i trbušnjaka? Pored zdrave prehrane tu su i neizostavne vježbe za trbuh.

Zdrava i uravnotežena prehrana je potrebna za bolju kvalitetu življenja i zdravlje jer je bez toga nemoguće očekivati bilo kakav napredak u životu i normalno funkcioniranje. Sve je više onih koji su složni da pored pravih namirnica bogatih vitaminima čovjek ne smije zaboraviti na aktivnosti.

Rekreacija od pola sata svaki dan ili svaki drugi može dovesti do boljeg zdravlja i linije kakvu ste priželjkivali. Bilo da se radi o šetnjama, trčanju, vježbanju u teretani, nije važno, potrebno je jedino da svatko od nas izbjegne sjedenje po cijeli dan. Poznato je da sjedenje od osam i više sati predstavlja jedan od razloga zašto nastaje celulit.

Postoje različite vježbe i brojni programi vježbanja, a svaki od njih je usmjeren na određenu skupinu mišića. Tako postoje vježbe za trbušne mišiće uz koje će svatko tko uloži barem malo truda na kraju priče imati čvrst i zategnut trbuh.

Uz poznate trbušnjake od kojih neki zaziru više, a neki manje, postoji još jedna metoda o kojoj se sve više priča. Pojavila se nova teorija po kojoj je moguće u kratko vrijeme imati trbuh kao iz snova uz pomoć pravilnog disanja. Što je potrebno učiniti?

Svatko bi trebao naučiti pravilno disati. Radi se o tehnici s kojom su se mnogi susreli koji su odlazili na grupno vježbanje poput aerobica ili pilatesa. Na skoro svakom satu voditelj bi rekao kako je važno pravilno disati tijekom vježbanja.

Sada se spomenuta tehnika spominje kod trbušnih mišića, a sve što je potrebno da ujutro čim se probudite i istegnete ostanete ležati na leđima. Noge savijete u području koljena, leđa su ravna i stopala priljubljena uz madrac. Krećete tako da jako uvučete trbuh. Zašto je to važno? Zbog toga što pritom dolazi do aktiviranja trbušnih mišića baš kao i kod trbušnjaka.

Tako uvučeni trbuh držite oko 10 sekundi, a s vremenom povećavate. Radite onoliko koliko možete jer nije dobro ni pretjerati. Važno je cijelo vrijeme imati plitke izdisaje.

Sigurno je kako disanje nije jedini faktor i samo s tim ne može se puno napraviti, ako se ne hranite pravilno i ne pridržavate drugih smjernica o zdravom životu, ali očito je kako pravilna primjena metode može dovesti do rezultata kojima se malo tko nadao.

Autor: S.Š., Foto: mnowicki/Shutterstock