Frizure koje postaruju

podignuta punda

Vrijeme ide i nemoguće je izbjeći promjene koje se događaju na tijelu svake osobe. Pored zrelosti koja kod nekih dolazi ranije, a kod nekih malo kasnije, tu su i drugi znakovi koliko je vremena zapravo prošlo. Ne treba zaboraviti kožu na području vrata i kod očiju.

Mnoge žene bore smatraju glavnim neprijateljem po pitanju izgleda i neuspjelog pokušaja skrivanja koliko godina uistinu imaju. Bore nije moguće izbjeći, ali ih je moguće odgoditi uz određen način života koji uz unos zdravih namirnica, pijenja puno vode podrazumijeva i adekvatnu njegu tijela.

Adekvatna njega kože na tijelu mora biti i pravovremena kako bi bore pričekale još malo, a to znači korištenje brojnih prirodnih pripravaka i domaćih krema još u dvadesetima. Nije potrebno trošiti puno novaca na skupe kreme, ali dovoljno je pronaći recepte kojima su se pomagale generacije prije nas. Uz pomoć namirnica poput maslinovog ulja, o borama još dugo ne treba razmišljati.

Na pojavu bora se može djelomično utjecati tako da ih se odgodi, ali zato postoje situacije na koje možete utjecati, a što ovisi samo o sama.

Frizure osim kao vaš saveznik za ljepši izgled mogu poslužiti i kao neprijatelj, ako odaberete onu uz koju ćete izgledati starije. Koje su to  frizure? Jedna koja se spominje je klasična punđa kakvu obično imaju balerine. Kod ove frizure nedostaju pramenovi koji će padati preko lica i tako smekšati linije.

Volumen je poželjan, ali kao što nije dobro pretjerivati u bilo čemu tako i s frizurama treba biti oprezan. Pokazalo se da se s previše natapiranom kosom postiže staromodan izgled.

Ukoliko imate kratku kosu bilo bi dobro da održavate izgled kao da ste se rijetko kada počešljali. Tako ćete postići buntovnički i mladenački izgled. Izbjegavajte ravne linije i kratke frizure kakve su se nekada nosile, a što i danas nose starije gospođe jer smatraju kako je sve ostalo neprimjereno za njihovu dob.

Ispeglana kosa je dobro rješenje kada ne želite svečanu frizuru, a opet želite da vam vlasi lijepo padaju. Nije dobro ako vam je dužina vlasi posvuda ista jer tada će vam uz popeglanu kosu biti istaknuta skoro svaka nesvršenost koju imate na licu.

Autor: S.Š., Foto: LuckyImages/Shutterstock