Kosa puna sjaja

sjajna duga kosa

Koliko ste se puta zatekli da gledate poznate glumice, pjevačice i manenke kako ponosno pokazuju prekrasnu kosu, a vi ste cijelo vrijeme mislili zašto i vaš zaštitni znak nije tako sjajan i bogat? Dobro je što ne trebate biti svjetska ličnost i iza sebe imati cijeli tim frizera jer potrebno je samo nekoliko trikova.

Tako je, uz sljedećih nekoliko trikova vaša će kosa biti neodoljiva i baš kao na reklami za šampon, boju za kosu ili regenerator. Dovoljno je samo malo pozornosti i vremena kako bi imali izgled kojem ste se nadali, a uz malo manje posjeta frizeru.

Prije nego što se upustite u zanimljivu potragu za važnim savjetima, dobro je znati što sve može utjecati na izgled kose. To nisu samo preparati koje koristite te sušilo za kosu koje ju dokazano oštećuje, to su ujedno i vremenske prilike odnosno neprilike kojima se izlažete svakodnevno.

U pitanju nije samo zrak izvana koji po zimi može biti posebno okrutan, to su i uvjeti koje imate kod kuće zahvaljujući radijatorima koji proizvode toplinu i tako dodatno isušuju kosu. Ljeto nosi druge probleme, a to je često vezanje kose u rep. Bez obzira na godišnje doba važno je znati što učiniti kako bi kosa bila uvijek puna sjaja.

Još se jednom pokazalo kako nema do pripravka koji možete napraviti uz pomoć namirnica koje već imate u kuću. Uz pomoć malo maslinovog ulja i uz jedno jaje, dobit ćete masku za kosu koju ne treba držati više od 10 minuta. Jednom u dva tjedna je tretman koji si možete priuštiti za lijep i zdrav izgled kose.

Maslinovo ulje nije jedini sastojak za domaću masku za kosu. Kokosovo ulje se pokazalo još jednim saveznikom, a sve što trebate je nanijeti ga u malim količinama na vlasi, ostaviti preko noći i drugi dan isprati.

Ah taj volumen… Niste raspoloženi za tapiranje, a i ne sviđa vam se što kasnije ne možete raščešljati kosu? Rješenje je pjena koju je potrebno staviti odmah nakon pranja, ali ne prije nego što ste ju posušili.

Teško je postići sjaj u kosi bez zdrave prehrane koja u sebi sadrži prijeko potrebno željezo, ali i cink. Uz svakodnevnu konzumaciju namirnica bogatih ovim mineralima rezultati će doći prije nego što ste se nadali. Osim vitamina i minerala za lijepu i zdravu kosu važni su i proteini. Sada imate sve što vam treba.

Autor: S.Š., Foto: Eduard Derule/Shutterstock