Mali i kratki savjeti za ljepšu kožu

Mlada djevojka umiva lice s pjenom, Foto: CandyBox Images/Shutterstock

Savjeta za ljepotu i mladolik izgled ima na svakom koraku. No, da se ne biste izgubili putem do najljepše kože, donosimo vam savjete koji će rezultirati ljepšom kožom. Da bi vaša koža bila lijepa, njegovana i zdrava, nije potreban puno truda niti visoki financijski troškovi. Dovoljno je voditi računa o svakodnevnom čišćenje kože te na nanošenju dnevna i noćne kreme za lice. To je osnova njega lica kod kuće koju ne smijemo nikada preskakati.

Čišćenje kože lica

Svi kozmetičari uvijek ponavljaju kako treba obratiti pozornost na čišćenje lica. Ako ćete na poluočišćeno lice staviti hidratantnu kremu, nećete učiniti ništa dobrog za lice. Posljedice lošeg ili nedovoljno čestog čišćenja kože lica su pojava bora, suha koža lica i siva i umorna koža koja gubi sjaj.

Piling lica

Važno je svaki tjedan napraviti piling lica. Njime ćete odstraniti mrtve stanice kože i spriječiti pojavu začepljenih pora. Odaberite piling za lice prema tipu vaše kože. Izbjegavajte prečesto korištenje pilinga jer bi u tom slučaju mogli oštetiti zaštitni površinski sloj kože.

Preparati protiv bora

Kod korištenja kozmetičkih preparata protiv bora birajte one koje u sebi sadrže vitamin c, retinol, hijaluronsku kiselinu te druge kiseline poput niacinamida, peptida i drugih kiselina. Poželjni su i prirodni sastojci poput lavande, grožđa, zobi i drugih. Birate li kremu za lice protiv bora ili kremu za područje oko očiju, izaberite radije ovu drugu jer područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu. Koža oko očiju je tanka te je često dodatno oštećena zbog mimike lica i uklanjanja šminke.

Tip kože lica

Dobar izbor za njegu kože oko očiju su serumi sa zaštitnim faktorom. Noću birajte bogatu kremu sa sastojcima koji se smiju primjenjivati samo noću, a sve preparate za njegu kože odaberite isključivo prema svom tipu kože. S godinama i promjenom klime i stanje kože se mijenja pa po potrebi promijenite kreme. Često se događa da s godinama masna koža lica prijeđe u suhu kožu. To ćete ponajprije vidjeti po ljuštenju i zatezanju lica. I neki vremenski uvjeti poput vjetra i hladnoće, mogu dovesti do suhe kože.

Kod izbora šminke, prednost dajte mineralnom puderu kojeg lako možete nanijeti na lice nekoliko puta na dan. On ne šteti koži i podarit će joj mladolik i njegovan izgled.

Autor: M.L., Foto: CandyBox Images/Shutterstock