Kako nanijeti mineralni puder

puder u kamenu i tekući puder
Puder u kamenu i tekući puder, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Prije daljne rasprave potrebno je prvo znati kako postoji razlika između pudera koji u sebi ima određen postotak prirodnih minerala i pravi mineralni puder koji uglavnom dolazi u prahu, a smatra se najboljim saveznikom svih onih koji imaju problema s aknama. Naravno da ako niste sigurni možete pitati u samom dućanu o kojem se puderu radi, s tim da vam uvijek ostaje čitanje same deklaracije.

Dakle mineralni puder je najbolji za sve one koji imaju problema s pojavom akni, jer u sebi sadrži najviše prirodnih sastojaka bez dodatnih umjenih sastojaka kao što su sintetičke boje i naravno mirisi.

Njegova najveća prednost leži upravo u tom prahu koji nije nimalo težak te uz pomoć kojeg možete sakriti sve svoje nedostatke na licu i naravno istaknuti sve ono što želite da se vidi. Koža će cijelo to vrijeme moći disati.

Pored toga što nije težak njegova čarolija leži i u činjenici kako svaku kožu štiti od UVB i UVA zračenja, a pored svega ostalog je i vodootporan. Od ključnih sastojaka treba navesti kako sadrži magnezij i cink.

Dakle prije nego što ga odlučite staviti prvo operite svoje lice. Umijte se i namažite svoje lice kremom te pričekajte barem 10 minuta kako bi se krema u potpunosti osušila. Kada ste završili s nanošenjem kreme uzmite manju četku i s njom lagano nanesite puder prvo na pojedine dijelove na licu.

Tu se prije svega misli na kritična područja kao što su podočnjaci i naravno akne. Kada ste pokrili ključna mjesta uzmite malo veću četkicu i dobro ju uronite u puder te nanesite na lice.

Puder nanosite tako što ćete krenuti od same sredine lica, odnosno od čela. Nanosite ga kružnim pokretima polako, budući da se radi o puderu koji je puno gušći od običnog pudera u prahu.

Autor: S.Š. Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock