Kućni trening za mršavljenje

kućni trening za mršavljenje

Želite izgubiti nekoliko kilograma, ali niste osoba koja bi vježbala u teretani? Jeste li znali da postoji kućni trening za mršavljenje s kojim se možete napokon osloboditi viška koji vam je dugo smetao? Potrebno je pronaći dovoljno vremena kako bi kod kuće napravili potrebne vježbe.

Za učinkovit kućni trening za mršavljenje potrebno je napraviti raspored koji će vam dozvoliti da dva do tri dana u tjednu izdvojite za vježbe nakon kojih ćete se bolje osjećati.

Želite li smršaviti i pritom očvrsnuti noge kao i stražnjicu, savjetuje se da pokušate sa steperom. Nije potrebno odlaziti na step/aerobic, ovu vježbu možete izvesti i kod kuće. Ako vam prostor dozvoljava bilo bi dobro prolaziti po stepenicama nekoliko puta i pritom zamahivati rukama.

Odlučite li se na vježbanje kod kuće trbušnjaci su neizostavni dio cijele priče, a kako i ne bi bili kada se radi o vježbi koju možete izvesti bilo gdje. Pronađite dovoljno mjesto u stanu, uzmite prostirku i legnite se.

Ruke stavite iza leđa, noge savinite i krenite se podizati tako što ćete laktom lijeve ruke dotaknuti desno koljeno i obrnuto. Napravite seriju po 20 komada, nakon toga odmorite i još jednom ponovite. Ako vam je naporno za početak možete napraviti 10 trbušnjaka koje ćete s vremenom povećavati.

Sa sljedećom vježbom nećete poraditi samo na mršavljenju nego i jačanju unutrašnje strane bedara. Stanite se i raširite noge tako da su vam prsti usmjereni prema van. Ruke stavite na bokove i počnite se spuštati tako što ćete se u čučnju zadržati barem 2 sekunde. U početku radite dvije serije po 10 čučnjeva dok ne ojačate.

Sklekovi su još jedna vježba koju možete raditi kod kuće, a iako je mnogima mrska, odlična je za leđa kao i jačanje mišića. U početku pokušajte raditi lakši oblik sklekova tako što ćete savinuti noge dok ste na podu, a s vremenom ćete moći izvoditi muške sklekove.

Uže za preskakivanje je zabavan način trošenja kalorija, a ako ste voljeli raditi kao dijete, ni sada vam neće biti problem skakati nekoliko minuta.

Prije nego krenete vježbati dobro se istegnite kako se ne bi ozlijedili i krenite polako. U početku je važnije da napravite manji broj vježbi, ali da su one kvalitetno izvedene.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock