Kako se uljepšati

sretna žena

Vama je ljepota važna i zato puno svog vremena posvećujete njezi kože ne samo na licu nego i cijelom tijelu? Tada znate da za ljepotu treba mnogo truda i volje te želje da postignete izgled kakav ste oduvijek željeli. Saznajte kako se uljepšati.

Kako bi bili zadovoljni svojim izgledom potrebno je poraditi na nekoliko područja. Kako se uljepšati? Prvo s čim trebate krenuti su zdrave životne navike. One podrazumijevaju svakodnevno vježbanje i konzumiranje zdravih namirnica.

Zdrava prehrana

Koliko ste puta imali priliku čuti kako je zdrava i uravnotežena prehrana najbolji put prema prekrasnom izgledu? Sigurno više puta i to zbog toga što sve te namirnice u sebi sadrže važne i vrijedne vitamine te minerale.

Obogatite prehranu ribom kao što su losos i tuna, a koji u sebi sadrže omega 3 masne kiseline koje potiču cirkulaciju te održavaju kožu blistavom, hidratiziranom i njegovanom.

Da bi koža bila što duže mlada, jedite sjemenke i orašasto voće. To su namirnice koje u sebi imaju veliku količinu aminokiselina i cinka koji su važni za stvaranje kolagena, što pomaže koži zadržati mladoliki izgled.

Maslinovo ulje je potrebno ako želite imati lijepu i sjajnu kosu koju ste nekoliko puta izložili agresivnim tretmanima. Neka se na vašem popisu nađe i zeleno povrće bogato vitaminima E i C koji štite kožu od oštećenja.

Savjeti za opuštanje

Današnji način života je ubrzan i stresan pa je zato važno pronaći način kako se opustiti i izbaciti iz sebe negativnu energiju. Osim što je važno za zdravlje, bilo bi dobro kada bi pronašli način kako stres držati dalje od sebe, a sve zbog prekrasnog izgleda.

Iskoristite vrijeme kada ste kod kuće i napravite tretman koji započinje pilingom za lice, a završava opuštajućom kupkom. Naribajte koricu naranče i limuna, dodajte malo šećera, ulja i sve dobro promiješajte. Smjesu nanesite na lice i ono što je ostalo pospremite u staklenku, dobro poklopite i pospremite na hladno mjesto.

Tretman za opuštanje završavate opuštajućom kupkom. Smrvite malo ružmarina, lovora i bosiljka stavite u gazu i ubacite u kadu koju ste napunili toplom vodom. Lezite i opustite se.

Savjeti za šminkanje

Šminka je neizbježna i potrebna jer uz pomoć nje možete naglasiti prednosti na svom licu i sakriti mane. Za šminkanje vam je potreban puder, rumenilo, sjenilo za oči, maskara i ruž. Prvo nanesite puder preko cijelog lica, a zatim korektorom sakrijte podočnjake i prištiće.

Za bolji dojam uzmite korektor namijenjen za skrivanje podočnjaka i to tako što ćete ga natapkati prstima. Isto napravite i s korektorom za prištiće. Nakon korektora stavite rumenilo. Ne zaboravite se prije toga lagano nasmijati i prije nego stavite rumenilo otresite četkicu, kako bi uklonili višak i ne izgledali poput klauna.

Vrijeme je da istaknete ljepotu svojih očiju. Želite li da vam oči budu vizualno veće poslužite se jednim starim trikom. Uzmite svijetlu boju sjenila i nanesite ju na početku kapka. Uz pomoć nje će vaše oči izgledati veće. Poigrajte se s nekoliko različitih boja sjenila, ali pazite da ne pretjerate.

Maskara u pravilu ide na kraju, nakon sjenila, ali kako vam se može dogoditi da se dio preslika i na kapak te tako upropasti šminku, maskaru možete staviti i prije sjenila. Ne zaboravite na ruž za usne. Odlučite li naglasiti oči raznim bojama, usne ostavite u blažem tonu. Uljepšajte ih sjajilom za usne ili ružem u svijetloj boji.

Estetski zahvati više nisu takav bauk i danas im se podvrgava sve više žena. Među popularnima su manji kirurški zahvati gdje spadaju liftinzi lica i tijela, botox tretman za uklanjanje bora, pomlađivanje kože i liječenje akni.

Savjeti za vježbanje

Tretman uljepšavanja počnite s vježbanjem. Odabir vježbi će ovisiti o tome što na sebi želite uljepšati, promijeniti ili održati. Ako želite imati čvrst trbuh bez masnih naslaga, krenite s trbušnjacima.

Vježbe trbušnjaka možete raditi kod kuće ili na aerobicu. Odabir ovisi o tome koliko vremena, ali i novaca imate da bi barem tri puta na tjedan odlazili vježbati. Za sve one koji žele vježbati kod kuće, neka nabave prostirku i svaki dan izdvoje barem pola sata za vježbanje. Napravite po 3 serije i 15 trbušnjaka.

Za lijepa bedra i noge pokušajte raditi “orla”. Radi se o vježbi koja se izvodi na satu yoge, a koje je odlična jer pored toga što pomaže da vam bedra i noge izgledaju besprijekorno, orao pomaže smanjiti napetost u području ramena i gornjem dijelu leđa.

Pogledajte video s vježbama za učvršćivanje donjeg dijela tijela:

Sada imate cijeli paket na raspolaganju, a ako vam je nešto od toga previše, odlučite se za jednu ili više metoda uz pomoć kojih ćete izgledati lijepo i neodoljivo. Budite sebi uvijek na prvom mjestu.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaste/Shutterstock