Namirnice za pomlađivanje

namirnice za pomlađivanje

Želite što duže biti mladi, a niste sigurni kako to učiniti osim uz pomoć krema i drugih preparata koji već neko vrijeme postoje na tržištu? Niste sigurni koliko su te kreme učinkovite, a htjeli bi probati nešto prirodnije uz što ćete se ujedno bolje osjećati?

Jeste li razmislili o prehrani, o promjeni načina kako se hranite? Ovo je još jedan dokaz koliko je zdrava prehrana nezaobilazna kada je u pitanju bolje zdravlje čovjeka i vanjska ljepota. Pokazalo se da uz određene namirnice čovjek može postići ono čemu se nadao cijelo vrijeme, a to su mladolikost i odgađanje starosti još neko vrijeme.

Koje su to namirnice s kojima možete u potpunosti prirodno doći do željenih rezultata i kada ste sigurni da nikakva kemija ovdje nije imala utjecaja? Visoko na popisu namirnica nalaze se one u kojima je obilje C vitamina.

Pronađite ono što volite jesti, a u čemu ima mnogo spomenutog vitamina jer ćete tako pomoći organizmu prilikom proizvodnje kolagena, a zahvaljujući kojemu izgledate zdravije i mlađe. Među takvim namirnicama nalazi se i šipak koji osim C vitamina u sebi sadrži i sastojak koji pomaže koži da održi kolagen.

Kako bi koža što duže ostala gipka i glatka važno je da ima dovoljnu količinu vitamina A i E. Zbog toga što ih ima puno u maslinovom ulju, nije potrebno puno vremena kako bi došli do spoznaje da vam je maslinovo ulje potrebno za lijepu, glatku i mladu kožu.

Riba je namirnica koja bi se svaki tjedan trebala naći na jelovniku, ne samo jednom nego i više puta. Nutricionisti preporučuju konzumiranje ribe dva puta u tjednu jer u sebi pored omega 3 masnih kiselina sadrži i proteine koji pomažu u borbi protiv kolesterola te tako smanjuje mogućnost kardiovaskularnih bolesti.

Kako bi koža što duže bila mladolika i bez bora važno je što više jesti zelenog povrća među kojem prednjači špinat. Upravo ova namirnica u sebi sadrži spojeve koji djeluju kao antioksidansi za rješavanje svega štetnog, a osim toga špinat pomaže i kod povećanja elastičnosti kože.

Zdrave namirnice bogate vitaminima i mineralima najbolji su put prema gipkoj i elastičnoj koži, a pored toga što se brinu za vanjsku ljepotu, zahvaljujući njima nećete imati problema sa zdravljem.

Autor: S.Š., Foto: Syda Productions/Shutterstock