Kistovi za šminkanje

djevojka na šminkanju
Djevojka na šminkanju, Foto: Catalin Petolea/Shutterstock

Koliko ste samo puta imali priliku kod svih make up artista vidjeti po nekoliko kistova za šminkanje? Sigurno vam je pomalo bilo čudno i niste bili sigurni je li stvarno potrebno toliko rekvizita kada vi doma koristite najviše dva kista.

Odgovor je da vam ipak ne treba toliko kistova, a odabir ovisi najviše o tome koji dio lica volite naglašavati i kakvu šminku koristite.

Postoje profesionalni make up kistovi koji su skupi i zahtijevaju visoki stupanj spretnosti, a koji opet s druge strane troše manje šminke i omogućuju efekt kakvom ste se nadali. Ako nemate dovoljno novaca za takve kistove, uvijek možete odabrati i one malo pristupačnije.

Pogledajte koji su najbolji kistovi za šminkanje.

Profesionalni make up kistovi rade se od prirodne dlake i ako se pravilno održavaju mogu trajati puno duže i zbog toga se smatraju pametnom investicijom. Ostali kistovi se rade od sintetičkih vlakana zbog čega su manje kvalitete od profesionalnih.

Poznato je kako se jeftinim kistovima može dovesti do iritacije lica, osipa i crvenila, a osim toga nećete uspjeti postići ujednačeni look kojem ste se cijelo vrijeme nadale. Zato postoje kistovi koji se rade od taklona.

Radi se o posebnim i kompaktnim vlaknima koji ne upijaju puno, a odlični su za nanošenje šminke malo gušće i kremastije strukture poput korektora i tekućeg pudera. Nažalost taklon ne pomaže kod pudera u prahu i kamenu, jer dlačice moraju biti mekše strukture.

Kako ćete znati da ste prilikom kupnje odabrali najbolje za sebe? Prije nego što provučete karticu i kupite najnoviji modni dodatak koji će pomoći da izgledate još ljepše pokušajte isprobati četkicu.

Prijeđite lagano preko unutarnje strane zapešća i ako osjetite bockanje ili grebanje znači da taj proizvod nije za vas. Ne žurite nego uzmite dovoljno vremena kako bi kupili kvalitetni kist koji će vam dugo trajati.

Autor: S.Š. Foto: Djevojka na šminkanju, Foto: Catalin Petolea/Shutterstock