Kako se nagraditi

nagraditi sebe

Kao žena koja radi i koja je majka, sigurno imate malo vremena za sebe. Uz taj ubrzani tempo života svaka žena žudi za malo odmora, pa zašto si ga ne bi priuštili. Nagradite se! Na kraju dana odvojite malo vremena za sebe i nagradite se. U nastavku vam donosimo na koje se sve načine možete počastiti.

Jedna čaša vina smanjuje stres i smiruje živce, pa si ju obavezno priuštite navečer kada djecu stavite na spavanje, i kada dobijete svojih 5 minuta za uživanje. Vino će vas ujedno i u potpunosti opustiti prije spavanja, pa ćete lakše zaspati i ljepše spavati.

Pogledajte neki dobar i opuštajući film. Navečer kada svi zaspu, ispecite kokice, natočite sok. uvaljajte se u garnituru i pustite mozak na pašu.

Nagradite se na kraju dana tako da se družite sa ljudima koje volite. Pozovite prijateljicu na čašicu razgovora i opustite se.

Ukoliko vam vježbanje predstavlja ispušni ventil i volite vježbati, onda obavezno navečer izađite van i trčite slušajući glazbu koju volite, ili se idite iscijediti u teretanu na jedno sat vremena. Nakon vježbanja ćete sigurno biti dobro raspoloženi.

Sigurno u vašem kvartu postoje mjesta na kojima nikada niste bili, pa prošetajte sa prijateljicom i pogledajte svoj kvart i iz drugih kuteva.

Ako ste u potpunosti glazbeni tip i volite dobru muziku, mogli biste istražiti koje se nove pjesme nude na glazbenoj sceni, bilo domaćoj ili stranoj, te pronađite novu pjesmu koja će vas svbaki puta kada ju čujete natjerati na ples.

Opustite se i postanite na kratko dio besmislica koje vas okružuju. Upalite tv i pogledajte neku od ponuđenih sapunica ili pročitajte novosti nekom trač magazinu. Jednostavno sve četiri u zrak i mozak na pašu, vi ste to zaslužili.

Budite kreativni i u vremenu koje je posvećeno samo vama, napravite nešto što će vas podsjećati na vaš talent. Budite ponosni na svoj radi i svoj izričaj osjećaja, i objesite svoj rad na zid ili stavite na policu da se vidi.

Koja se žena ne voli opustiti u kadi punoj tople vode i pjene.. Pa onda si to i priuštite! Krajnje je vrijeme da uživate! Najavite svojim članovima obitelji da vas neko vrijeme neće biti i opustite se u potpunosti, a za dodatni ugođaj ugasite svijetlo i upalite svijeće.

Možda nemate vremena da večerate u rastoranu, ali se zato imate vremena počastiti naručenom hranom. Prelistajte sve moguće letke koje vam se svakoodnevno ubacuje u sandučić i izaberite ono što vas najviše privlači.

Koliko god nikada nemamo vremena i stalno smo u nekoj žurbi, morate odvojiti malo vremena na sebe i svog partnera. Zapamtite da je brak stup obitelji, a ako ga ne budete njegovali, može se raspasti u tren oka. Zato dogovorite čuvanje djece i organizirajte tu večer samo za svog partnera i sebe, uživajte!

Kada kuća utihne, napravite svoj omiljeni kolač i počastite se ukusnim i finim desertom. Ne mojte brinuti o kilama i kalorija, nego jednostavno uživajte u svojoj nagradi.

Rijetko kada si možete priuštiti popodnevno drijemanje, ali ukoliko danas ne idete na posao, priuštite si ga već danas. Čim se ukaže vrijeme i mjesto za drijemanje, iskoristite ga. Neki 20-ak minuta popodnevnog sna, nikada duže, vam mogu popraviti raspoloženje i napunite baterije za divno veće. Zato zatvorite vrata od sobe, spustite rolete i odmorite.

Počastite se i kupite si neku sitnicu. Naravno budite pri oprezu i nemojte sumanuto početi trošite novac koji nemate, provlačeći kartice, jer se time nećete izliječiti, nego si jednostavno kupite neku sitnicu koja će vas razveseliti. Sreća je u malim stvarima!

Dogovorite tretman kod kozmetičara i uživajte u nekom od tretmana za koji nikada same nemate vremena. A možete se i dodatno počastiti, tako da odmah rezervirati i tretman za slijedeći puta.

Svaki zarađeni novac, pa i onaj sitni pruža osjećaj zadovoljstva. Pa priuštite si ga onda, tako da prodate nešto na internetu, nešto što vam više ne treba.

Pročitajte dobru knjigu koja će vas izvući iz svakodnevnih problema. Lijepo se navečer zavaljajte, opustite i čitajte. Nahranite svoju dušu nekim štivom koje volite.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock