Kako oblikovati tijelo

kako oblikovati tijelo

Duže vremena razmišljate o tome kako bi trebali početi vježbati za savršenu liniju? Niste sigurni s kojim vježbama početi jer želite da rezultati dođu što prije? Rješenje su vježbe koje ćete odabrati prema svojoj građi. Slijedi nekoliko korisnih savjeta kako oblikovati tijelo.

Da bi oblikovali tijelo najbolje što možete, potrebno je odabrati vježbe koje će odgovarati uz vašu građu, ipak nije svejedno imate li oblik kruške, pješčanog sata ili jabuke.

Oblik tijela kao pješčani sat

Kako znati da imate tijelo poput pješčanog sata? Osobe ovakvog oblika tijela imaju naglašene grudi i bokove te uzak struk. Ako dođe do nakupljanja viška kilograma masne naslage će se pojaviti podjednako na svim dijelovima tijela.

Želite li imati savršenu figuru i ponosno pokazivati svoje tijelo potrebno je odabrati poznate kardio vježbe s kojima ćete održati ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela. Odlučite li se za utege, neka oni ne budu prevelike težine kako ne bi počeli dobivati na mišićnoj masi. Preporučuju se čučnjevi, plivanje i vožnja biciklom.

Oblik tijela poput kruške

Kako oblikovati tijelo koje podsjeća na krušku? Ovakvu građu je lako prepoznati po tome što su naglašena bedra i stražnjica. Tijekom skupljanja kilograma masne naslage se pojavljuju jednako na svim dijelovima. Najbolje vježbe za tijelo poput kruške su one koje rade na ubrzanoj potrošnji kalorija kao i bržem radu metabolizma.

Želite li raditi prave vježbe možete pokušati s trčanjem i vježbama koje su usmjerene za gornji dio tijela.

Oblik tijela poput jabuke

Osobe čiji oblik tijela podsjeća na jabuku imaju uske bokove i vitke noge. Budući da se masne naslage nakupljaju više u gornjem dijelu tijela trebali bi više trčati ili odrađivati druge slične kardio vježbe. Možete pokušati s težim utezima za donji dio tijela, ali zato izbjegavati teže vježbe za gornji dio tijela.

Oblik tijela poput ravnala

Ako ste jedna od onih mršavica koja skoro i da nema obline, trebali bi se posvetiti vježbama gdje ćete dobiti na mišićnoj masi. To su najviše vježbe koje obuhvaćaju utege. Savjetuju se vježbe za trbušne mišiće te trčanje.

Važno je biti aktivan i vježbati, bez obzira radili te vježbe kod kuće ili zajedno s trenerom jer će ubrzo doći i rezultati nakon čega ćete biti zadovoljniji svojim izgledom.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock