Kako oblikovati obrve prema obliku lica

kako oblikovati obrve

Tijekom šminkanja potrebno je istaknuti prednosti na licu kao što su oči, a sakriti nedostatke poput podočnjaka. Kako šminka nije dovoljna da bi istaknuli svoje oči jer ne treba zaboraviti na obrve, dobro je znati kako oblikovati obrve prema obliku lica.

Koliko god šminkanje bilo važno kako bi vaše oči dobile željenu zavodljivost i mističan pogled, ne treba zaboraviti na isto tako važne obrve, koje zaokružuju cijelu priču i bez kojih ne bi mogli postići željenu transformaciju.

Obrve su kao točka na i te ih ne treba zanemarivati. Pored boje sjenila s kojima ćete uljepšati oči, vaše će lice dobiti poseban izražaj zahvaljujući pravilno oblikovanim obrvama.

Oblik obrva je važan za cjelokupni izgled lica i prije nego što se odlučite na uređivanje, potrebno je odrediti vaš oblik lica prema čemu ćete se kasnije ravnati.

Ako imate okruglo lice vama će odgovarati obrve u kojima je naglašen luk. Ukoliko ste vi osoba ovalnog oblika lica, odgovarat će vam isto tako obrve s naglašenim lukom kao i osobama koje imaju lice u obliku srca.

Izgled mekših obrva najbolje će odgovarati osobama s oštrim crtama lica poput onih koji imaju trokutast i četvrtast oblik.

Prije nego što krenete čupati obrve bilo bi dobro kada bi omekšali dlačice i olakšali njihovo čupanje te pritom izbjegli nepotrebnu iritaciju. Namočite gazu u toplu i držite ju kratko vrijeme na licu, a zahvaljujući toploj vodi dlačice će uskoro biti mekše.

Potrebno je pronaći dovoljno vremena kako bi oblikovali obrve i pritom ne počupali previše obrva. Pored dobrog osvjetljenja važno je imati ogledalo koje povećava i s kojim se vide i najmanji detalji na licu.

Kada ste dobili željeni oblik potrebno je samo održavati obrve, a to možete svakih deset dana nakon što ćete počupati dlačice koje su narasle nakon čupanja. Kako se ne radi o velikom broju dlačica trebali bi biti gotovi za nekoliko minuta.

Svaki put nakon čupanja ako primijetite da je došlo do laganog crvenila na koži iznad očiju i iritacije, uzmite malo ulja i umasirajte na to područje. Uz lijepe obrve i vaše će oči više doći do izražaja, a šminkanje će biti zabavnije i produktivnije.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock