Eterična ulja za gubitak kilograma

naranča za opuštanje

Koliko se često opuštate i koristite li posebne preparate ili vam je svejedno ležite li na kauču i gledate televiziju? Opustiti se možete na razne načine, a na vama je da odaberete najbolju provjerenu metodu. Posebni preparati se najčešće odnose na eterična ulja koja mogu poslužiti za puno toga.

Jeste li znali da eterična ulja pomažu ne samo za opuštanje, nego i za mršavljenje? Tako je, oni su još jedna alternativa na koju se možete osloniti kada želite skinuti suvišne kilograme.

Bilo da uživate u opuštajućim mirisima svog doma ili odmarate u kadi, bit će dovoljne 2 kapi najdražeg eteričnog ulja. Postoji nekoliko različitih ulja, a među njima je i grejp eterično ulje.

Dokazano je kako je najbolja metoda ona koja ide izravno u organizam, a to je da popijete veliku čašu vode u koju ste nakapali dvije kapi spomenutog ulja. U njemu se nalazi vrijedan vitamin C koji će pomoći kod čišćenja vašeg tijela.

Eterično ulje paprene metvice izvrsno je za liječenje probavnih smetnji. Možete uživati u njegovom snažnom mirisu i tako smršaviti ili popiti veliku čašu vode kojoj ste dodali 2 kapi ulja.

Eterično ulje limuna baš kao i grejpa pomaže za brži rad metabolizma i kod probave. Smatra se jednim od najboljih dodataka za mršavljenje, a velika je prednost vitamin C koji sadrži i koji doprinosi boljem zdravstvenom stanju svakog čovjeka.

Prekrasan i opuštajući miris možete postići uz pomoć eteričnog ulja mandarine. Možete ga koristiti u aromaterapiji za opuštanje ili za mršavljenje. Njegove prednosti iskoristit ćete tako što ćete dodati 2 kapi u vodu i popiti. Odličan je i za čišćenje tijela od svih štetnih toksina.

Imate li problema s promjenama raspoloženja? Ukoliko ste veći dio vremena tužni i depresivni, možete si pomoći uljem naranče. Ono osim što opušta djeluje i na proces mršavljenja.

Aromaterapija je još jedna pouzdana metoda s kojom možete izgubiti kilograme i koja vas neće iznevjeriti. Ponekad je alternativa najbolje rješenje, a ako niste sigurni pitajte one koji su je već iskušali.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock