Kožne tajice i kožne hlače

kožne tajice
Kožne tajice, Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock

Živimo brzo, rasporedi su nam popunjeni do zadnjeg sata i sretne smo ako uspijemo tijekom dana uhvatiti nekoliko trenutaka za sebe i svoje najmilije. Iako suknje i haljine jesu daleko najženstvenija odjeća u koju se možemo ogrnuti kada je pred nama dan ispunjen izazovima, nekako radije biramo hlače.

Možete li zamisliti kako su žene prije naporno radile i bile ukalupljene u društvenu sliku u kojoj su morale odjevati teške haljine koje su nerijetko imale i podsuknju ili korzete. Danas smo zahvaljujući nekim hrabrim ženama u mnogo boljoj poziciji. Rudarice u 19.st. bile su odvažne i snažne žene i šokirale su javnost kada su suknju zamijenile hlačama.

Veliki dizajner Paul Poiret na početku 20.st. uveo je ženske hlače u svijet društveno prihvatljive mode no one postaju u potpunosti prihvatljive za ženu tek radom Coco Chanel.

Hlače bilo koje boje ili oblika bolji su izbor za dane kada ne znate što ćete prije krenuti obavljati. Ne bi bilo zgodno da neprestano morate provjeravati je li vam se suknja podigla ili da nasred ulice, dok držite vrećice iz trgovine u obje ruke, ne bi počeo puhati vjetar i priuštio vam jedan klasični Marilyn Monroe trenutak.

Odaberite ove sezone ponešto drugačije hlače. Već znamo da se struk pomakao na svoju pravu visinu i da hlače više nećemo nositi spuštene na kukovima. Uske hlače također su se vratile na velika vrata.

E sada, zašto ne biste začinili malo svoje modno carstvo i odvažile se na kožne tajice. One su udobne, meke i fleksibilne. Osjećat ćete se kao da na sebi ne nosite ništa. Dopuštaju jednaku slobodu pokreta kao i pamučne tajice a izgledat ćete fantastično.

Ove kožne tajice mogu vas provesti kroz sve situacije dana. Jednako je i sa dobrim kožnim hlačama, iako se danas granica između tajica i hlača malo zamućuje. Ako imaju gumbić ili zatvarač tada su hlače bez obzira na širinu, a ako samo morate uskočiti u njih nazivamo ih tajicama. Materijal za kožne tajice uglavnom nije prava koža već imitacija načinjena od umjetnih vlakana, ali izgleda jednako dobro.

Iskombinirajte ovu modnu poslasticu s običnim T-shirt majicama sa natpisima ili pak zanimljiviji nešto otvoreniji top ako ste ih odlučile odjenuti na izlazak. Malo dobrog nakita i cipele koje mame uzdahe ili pak meka vestica koja pada na jedno rame i kosa u visokom repu. Iskombinirajte ih u skladu sa svojim modnim izričajem i ostanite nam šik, moderne i buntovne.

 Autor: L.K.  Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock